Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Ruda organitza diverses activitats pel Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

En l’edició d’enguany, la programació posa l’accent en la violència que pateixen les dones en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva.

El primer acte serà el proper dijous 22 de novembre, on es projectarà la pel·lícula “Desert Flower” a les 19h al Casal Popular de Vilafranca. Es tracta d’una coproducció anglesa, alemanya i austríaca de la directora Sherry Horman de l’any 2009. La història es basa en la novel·la homònima i autobiogràfica de Waris Dirie, la primera dona que va denunciar la pràctica de l’ablació a l’Àfrica. Filla de nòmades somalis es va   convertir en una top model internacional i en ambaixadora de les Nacions Unides a l’Àfrica.

Divendres 23 de novembre a partir de les 17h de la tarda hi haurà un punt d’informació i assessorament per a dones (sobretot joves) a la Plaça de la Vila. Sota el nom de “FAQs” (Frequently Asked Questions) es pretén resondre a diverses   preguntes sobre què cal fer quan es vol avortar o com reaccionar davant d’una agressió.

Durant el cap de setmana es concentren bona part de les activitats d’aquesta edició. Dissabte 24 de novembre a les 16.30h al Casal Popular de Vilafranca es farà el taller “La vagina multiorgàsmica: orgasmes i ejaculació” a càrrec de Seda Calenta.

S’introduiran continguts teòrics davant la desinformació que pateixen les persones amb vagina sobre el propi cos. També es parlarà sobre el Papiloma i la seva mitificació. Cal fer inscripció prèvia a l’activitat, que té un cost de 5 euros.

El mateix dia 24 de novembre es farà una marxa de torxes, que començarà a les 20.30h a la Plaça de la Vila i acabarà al Casal Popular. Un cop allà i a partir de les 22h hi haurà un sopar popular vegà a càrrec d’El Pàmpol Torrat, i a continuació festa amb música no masclista a càrrec del grup PD Parpel’s.

Finalment, el diumenge 25 de novembre a les 19h a la Plaça de la Vila es farà una concentració i la lectura d’un manifest.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: