Vinseum incorpora recursos per ser més accessible
Alguns d’aquests recursos són punts d’interpretació tàctil, vídeos en llengua de signes i subtítols, guies en Braille i guies de lectura fàcil.
El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya ha fet una aposta decidida per la millora de l’accessibilitat física i cognitiva dels seus espais expositius amb la incorporació de vuit punts d’interpretació tàctil, vídeos accessibles, guions de visita en Braille i guies de lectura fàcil.
A través del programa ‘La mirada tàctil’, que promou la Diputació de Barcelona, Vinseum compta a partir d’ara amb continguts adaptats perquè persones amb dificultats sensorials puguin interpretar millor el contingut de les seves exposicions. D’objectes que es poden tocar a vídeos en llengua de signes i subtítols o cartel·les amb macrocaràcters i Braille.
‘La mirada tàctil’ va néixer l’any 2007 amb l’objectiu de fer arribar el patrimoni a tothom, siguin quines siguin les seves capacitats.
Des del Vinseum la voluntat és que aquest sigui l’inici d’un camí que continua, per arribar a com més gent millor i fer un equipament el més accessible i inclusiu possible.
A banda, les guies de lectura fàcil ofereixen continguts elaborats amb especial cura per ser llegits i entesos per persones que tenen dificultats lectores, transitòries o permanents.
La regidora de Cultura, Àngels Dalmau, ha destacat la importància que els equipaments museístics siguin còmodes per a tothom en el transcurs de la presentació de tots aquests nous recursos, que ha tingut lloc aquest dilluns al matí a les instal·lacions de Vinseum.
Durant aquest any, el treball de millora de l’accessibilitat continuarà al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.