Dimecres, 28 de maig de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mercat de l’economia social creix amb el repte de fer arribar a més gent el cooperativisme

Aquest mercat va donar el tret de sortida a la setena edició de la Quinzena de l’economia social i solidària que s’allargarà fins el set de juny.

La plaça de l’Oli i Vall del Castell va acollir dissabte la segona edició de la Masovera, el mercat d’economia social i solidària de la vegueria Penedès que va comptar amb una quarantena de cooperatives i entitats, amb la novetat que es va incorporar també el sector serveis.

Entre les nou del matí i dos quarts de tres del migdia, els visitants van poder descobrir la diversitat, heterogeneïtat, riquesa i capil·laritat de l’economia social i solidària a la vegueria Penedès, un tipus d’economia que està creixent però que té com a principal repte fer-se encara més visible. Torrents destacava com l’economia solidària el que pretén és fer un pas més en la cura del territori posant les persones al centre.

La Masovera enguany, a més, com a novetat incorporava 7 espais sectorials: alimentació; habitatge, construcció, gestió de l’entorn; energia, mobilitat i subministraments; salut i cures; cultura i comunicació; comerç, hostaleria, restauració i turisme; i, assessorament, formació, recerca.

Des de l’empresa Drop Campers, que dissenyen i construeixen minicaravanes, Mercè Pinyol apuntava com es diferencien d’empreses tradicionals que no són cooperatives.

Des de la cooperativa Eixarcolant de recuperació de plantes comestibles i varietats agrícoles tradicionals s’explicava que el que necessita la societat individualista actual és que hi hagi un canvi de mentalitat. Adrianna Quena és membre d’Eixarcolant.

Des de La Piotxa, una cooperativa de producció ecològica d’hortalisses de temporada, Luca Lavelli posa en valor la Masovera perquè és important que cada cop més la gent conegui que hi ha alternatives a les empreses majoritàries i que un canvi de model de producció és possible.

Una altra de les novetats d’enguany era que la fira incorporava el sector serveis. Mercè Jané és membre de la comunitat energètica ‘Demà, Domenys en marxa’.

L’Ajuntament de Vilafranca també participava enguany com a organitzadora de la Masovera i el seu regidor de promoció econòmica, Miquel Medialdea, apuntava que Vilafranca sempre està al costat dels nous models de producció i que s’intenta potenciar al màxim el cooperativisme.

A banda d’aquesta dimensió pública, la Masovera volia també promoure que les entitats que en prenien part fessin xarxa entre elles i poguessin trobar punts d’unió.

Aquest mercat va donar el tret de sortida a la setena edició de la Quinzena de l’economia social i solidària que s’allargarà fins el set de juny amb l’objectiu de mostrar les diferents propostes a través d’activitats diverses a la vegueria Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: