L’exhibició de les escoles de dansa clou una reeixida vuitena edició del Dansòmetre
El Festival de Dansòmetre de Vilafranca ha tornat a mantenir l’objectiu d’apropar la dansa a la ciutadania i construir un projecte de llarg recorregut.
Les activitats al voltant del festival ja es van iniciar divendres passat i la cloenda va ser ahir, 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa, amb la dansa al carrer.
Com explica la tècnica de Cultura de l’ajuntament, Clàudia Domènech, tot plegat constata la bona acollida que té la dansa a Vilafranca.
El gran nombre d’escoles de dansa existents a Vilafranca permet oferir una mostra de carrer que és un bon aparador de la diversitat d’estils que es ballen i es treballen a la vila i ajuda a valorar l’esforç que representa formar-se en aquesta disciplina.
La mostra d’escoles de dansa ha anat creixent, any rere any.
Per a les escoles de dansa aquest és un dia ple d’il·lusió, perquè permet mostrar a una gran quantitat de públic el seu treball. Però en ser una actuació a l’aire lliure cal preparar a les ballarines, sobretot a les més menudes.
Al voltant d’aquesta mostra de les escoles al carrer, el programa del Dansòmetre també ha inclòs espectacles professionals de primer nivell.
Aquest dimarts hi havia dos espais principals, la plaça de la Vila i la Plaça Jaume I, però també s’actuava a la plaça Vall del Castell.
Hi participaven 8 escoles, amb més de mil persones que ballaven.
Eren l’Escola de Dansa Assumpta Trens, Més Gimdans, Escola de dansa i Gimnàstica, Escola Dansa Cas, Ass. Cascavells ViIafranca, Escola Montagut, Golden Dance Lab, Swing Vilafranca i Fania Dance Studio.
El Dansòmetre també va comptar dissabte amb un taller conduït per la coreògrafa Aina Alegre.