Es manté el mateix nivell de vendes entre les mones de xocolata i les de pastisseria
Pel que fa a les temàtiques, hi ha una tendència cap a les clàssiques i festamajorenques mentre que el futbol femení va guanyant terreny.
Estem en plena Setmana Santa i com és tradició toca menjar la mona de Pasqua. Unes mones que podem trobar de totes classes i per a tots els gustos a les pastisseries vilafranquines.
La pastisseria Bertran és un dels establiments que ofereix mones artesanes ja siguin de xocolata o de pastisseria. El pastisser Ramon Bertran explica què poden trobar aquests dies els seus clients i amb quin marge de temps s’estan fent les comandes.
Al Forn Rius també fa dies que estan rebent comandes de tot tipus de dolç relacionat amb la Pasqua tot i que noten que la gent cada cop va més a última hora. Dolors Rius, del Forn Rius, explica que ara venen més unitats però més petites.
A la Fleca Parés també es poden trobar tot tipus de mones i peces de xocolata. El mestre artesà Marc Parés destaca la professionalització que està adoptant l’empresa a l’hora de treballar la xocolata.
Parés explica que segons com cau la Setmana Santa venen més uns productes o altres.
Pel que fa a les temàtiques més demandades, a la Pastisseria Bertran cada cop més defugen dels temes estrella de cada any i es decanten pels clàssics i els festamajorencs. Bertran indica que darrerament també es ven molt tot el producte relacionat amb el futbol femení.
Al Forn Rius, a banda del futbol femení i els clàssics ous i conills de Pasqua, també venen peces relacionades amb la Play Station.
Des de fa un parell d’anys els preus de la matèria prima estan pujant, és el cas del cacau que ha augmentat el seu cost en un 30% aproximadament. Tot i així, les botigues amb les que hem parlat asseguren que estan intentant mantenir els preus dels productes finals.