
Arriba la segona Fira de Bombolles ancestrals amb l’objectiu de superar els 200 visitants
La mostra comptarà amb la participació de 32 cellers, dels quals una desena tenen origen penedesenc, i tindrà lloc els dies 5 i 6 d’abril als jardins de la Casa de la Cultura Mas Catarro.
Aquest dimarts a la tarda s’ha presentat la segona edició de la Fira de Bombolles Ancestrals a Santa Margarida i els Monjos.
L’esdeveniment permetrà als usuaris que hi assisteixin conèixer l’elaboració dels vins escumosos, recuperant les seves tècniques ancestrals.
La iniciativa és fruit de la col·laboració entre l’associació Comerç del Foix en consonància amb un dels seus associats, Ouiea Vins i compta amb el suport de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos. En aquest sentit, la roda de premsa ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Esther Marmaneu, amb la presidenta de l’associació Comerç del Foix, Laura Delfa i amb Àngel Vendrell, d’Ouiea Vins. Per la seva banda, Marmaneu reconeixia la tasca i la feina que hi ha darrere l’organització d’una Fira com aquesta així com la importància de donar a conèixer el producte local.
Pel que fa a l’apartat gastronòmic, els vins es podran degustar juntament amb una sèrie de productes del Forn Valls de la Ràpita i la carnisseria 4 germans dels monjos. Àngel Vendrell explicava algunes de les particularitats dels vins que protagonitzaran la Fira, els ancestrals.
Des de l’organització esperen que la segona Fira de Bombolles Ancestrals tingui continuïtat en el temps i que aquesta sigui la segona edició de moltes. És per això que Vendrell apunta que de cara al futur tenen intenció de brindar l’oportunitat de participar-hi a nous cellers per generar novetats a la Fira però, això sí, sempre mantenint els productors locals.
Pel que fa al calendari d’activitats, el dissabte la fira oferirà música en viu i permetrà als visitants que paguin un tiquet per valor de 15 euros, la possibilitat de tastar qualsevol dels productes juntament amb una copa com a obsequi. L’endemà, diumenge 6 d’abril, a les 11 del matí es farà un vermut també amanit de música en directe mentre que la jornada arribarà al seu punt final amb un dinar maridat d’ancestrals, organitzat pel restaurant Thymus de Manlleu i que tindrà un preu de 60 euros per persona. Les inscripcions es poden fer al correu bombollesancestrals@gmail.com abans del 3 d’abril.