Sant Sadurní reafirma la seva capitalitat del cava en la 28a edició del Cavatast
La jornada va comptar amb el retorn de la Nit Jove del Cava i la col·laboració de Sant Sadurní amb els Premis Vinari.
Durant aquest cap de setmana Sant Sadurní ha tornat a ser l’epicentre mundial de l’elaboració d’escumosos amb la celebració de la 28a edició del Cavatast. La jornada va començar divendres, amb el tradicional acte inaugural a la Fassina de Can Guineu. L’encarregat de dur a terme el pregó va ser el prestigiós enòleg Josep Bujan. Les primeres paraules per obrir el Cavatast, però, van ser les de l’alcalde Pere Vernet. Ho va fer davant dels elaboradors i representants de diverses institucions nacionals i comarcals.
Divendres el públic va poder gaudir del primer dia de la Mostra de caves i gastronomia. També ho van fer Vernet i el regidor de Turisme Pedro Campos. Després del pregó, tots dos van assistir al Parc Lluís Companys acompanyats del president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, i del delegat del Govern al Penedès, Lluís Valls.
La fira va allargar-se fins diumenge, amb una molt bona resposta del públic. Per l’alcalde Vernet, les primeres sensacions són positives. També ha recordat que l’objectiu del Cavatast continua sent el de reivindicar la capitalitat de Sant Sadurní i la unió del sector. Sobretot en aquests temps tan complicats per la vinya.
Per tercer any consecutiu, la fira s’ha instal·lat al parc Lluís Companys. Una ubicació ja consolidada i ben valorada, que enguany s’ha acompanyat d’una ambientació més moderna i amable. Pel regidor de Turisme, Pedro Campos, l’actual model de fira és el millor i el més còmode.
La gira ha comptat amb 25 cellers participants, deu de gastronomia, a més d’espais promocionals com els dels pobles agermanats de Cañete La Real, Zegama i el de Cassà de la Selva. En aquesta 28a edició també hi ha hagut novetats. Una d’elles ha estat el retorn de la Nit Jove del Cava 12 anys després. Una altra gran novetat ha estat la col·laboració de Sant Sadurní amb els Premis Vinari. Amb aquest acord, el municipi va participar en el lliurament del premi al millor escumós durant la gala dels Premis Vinari de divendres i va organitzar un tast d’escumosos premiats a la Fassina.
Un estudi elaborat l’any passat xifra els ingressos directes en 281.000 euros, i una projecció d’impacte econòmic al municipi de més d’un milió d’euros.
Foto: Cavatast