Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha posat en marxa un nou bus Exprés.cat que uneix Vilanova, Vilafranca i Igualada

El nou autobús uneix directament les capitals del Garraf, Alt Penedès i l’Anoia a través de la C-15.

La línia funciona de dilluns a divendres feiners, en període de prova aquets mes de juliol, però no estarà operativa a l’agost. Ofereix 8 expedicions per sentit. Les sortides, tant des de Vilanova com d’Igualada, són a les 6:45 h, 7:50 h, 15:05 h, 16:10 h, 17:15, 18:20, 19:25 i 20:30 h. Els horaris han tingut en compte les entrades i sortides a la feina i a la universitat, així com les connexions amb els Ferrocarrils de la Generalitat a Igualada per poder afavorir la intermodalitat.
La valoració de les persones que l’han fet servir aquest primer dia a primera hora del matí és molt positiva.

Aquest primer dia de servei han estat pocs els usuaris que l’han utilitzat. Potser perquè fa pocs dies de l’anunci de la posada en marxa. En general els usuaris se n’han asseventat per les notícies a les xarxes socials.

El nou Exprés.cat és un servei llargament reivindicat pel territori i ha estat molt ben rebut pels usuaris.

És, de fet, d’un dels primers acords de la Taula de Mobilitat del Penedès, que està integrada pels consells comarcals de l’Alt i Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, a més dels ajuntaments de la zona, l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona i l’Autoritat Territorial de Mobilitat del Camp de Tarragona.
El servei està finançat pel fons climàtic, destinat a projectes per impulsar el transport públic i disminuir l’impacte ambiental. És el fons que prové de l’impost de diòxid de carboni aplicat a turismes, motocicletes i furgonetes comercials.
La posada en marxa en període de proves permetrà determinar l’eficiència i la demanda real, per així poder acabar d’adaptar el servei a les necessitats de la mobilitat. Les previsions de passatgers se situen al voltant dels 21.900 viatges anuals. Les empreses operadores que l’ofereixen són Monbus-Hispano Igualadina i Plana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: