Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El juny comença amb temps violent, però es preveu calor de canícula a partir de dijous

Les temperatures superaran àmpliament els 30 graus.

Dissabte vam donar la benvinguda a l’estiu meteorològic amb temps calamarsades i tempestes molt violentes. Malgrat que els pronòstics apuntaven que les precipitacions quedarien concentrades a la Catalunya Central, les fortes pluges van escombrar tota la Vegueria del Penedès, de nord a sud.

Els registres més destacables de precipitació es van concentrar al nord de la comarca, deixant els següents registres en menys de mitja hora, Destquen els: 35 mm caiguts a Font-rubí, 28 mm a Sant Quintí de Mediona o els 25 mm a Sant Martí Sarroca. La calamarsa ha agreujat la situació dels ceps, que ja estaven afectats per la greu sequera. Les zones més perjudicades inclouen la Rovira Roja, Font-rubí, la Múnia, els Monjos o Vilafranca del Penedès. Segons Unió de Pagesos, les hectàrees afectades superen les 1.500, qualificant el succés com un desastre. Molts viticultors del Penedès ja donen per perduda la verema del 2024.


Mapa d’acumulats de precipitació del passat dissabte.

Així van quedar algunes vinyes de Guardiola de Font-rubí:

Calor d’avançat estiu fins dissabte
Ara bé, tota aquesta situació d’inestabilitat s’acaba, i és que a partir de demà i, sobretot, dijous, tindrem una forta calorada amb valors de canícula. Les temperatures màximes superaran amb facilitat els 30 graus de temperatura. Tota aquesta situació vindrà acompanyada amb el domini majoritari del sol, especialment, fins divendres. A partir d’aleshores, mantindrem les altes temperatures, però ja amb més nuvolades.

Previsió per a dimecres a la tarda.

Final de setmana mogut
De cara a diumenge, els mapes ens mostren una situació interessant d’inestabilitat, tot i que encara gens clara. El que podem assegurar a hores d’ara, és que la calorada durarà fins diumenge, ja que les temperatures baixaran per situar-se en mitjana o una mica per sobre.

Previsió a mitjà termini.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: