Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La campanya de les europees comença amb menys intensitat que les del 12M a Vilafranca

Fa onze dies van celebrar-se les eleccions anticipades al Parlament de Catalunya i amb els resultats encara frescos a la memòria aquest dijous a la mitjanit s’ha iniciat una nova campanya electoral.

Amb el cansament de l’anterior campanya l’inici d’aquesta nova convocatòria electoral s’ha fet potser amb menys empenta que les anteriors, però les principals forces polítiques que concorren a les eleccions no han deixat de banda un acte simbòlic i tradicional com és l’enganxada dels primers cartells.

El PSC ho feia en una cartellera habitual, a la Plaça del Penedès. La vicepresidenta tercera del Govern espanyol i responsable de Transició Ecològica, Teresa Ribera, és la candidata del PSOE i el PSC. El número tres és l’actual eurodiputat català, Javi López. L’eslògan de campanya és ‘Més Europa’
L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, destaca que es vol continua treballant pels drets socials, la lluita contra el canvi climàtic i la pau.

Junts també arrencava la campanya des de el seu lloc habitual a la Plaça Penedès. L’eurodiputat actual Toni Comín és el cap de llista de Junts per Catalunya a les eleccions europees del 9 de juny. Una llista que compta en el número 8 amb l’alcalde d’Avinyonet, Cèsar Herráiz. L’eslògan de Junts és ‘Per defensar Catalunya a Europa’.

La diputada electa, Montse Ortiz, destaca que Junts és l’única candidatura exclusivament catalana.

En canvi els republicans començaven la campanya en un espai nou, a la plaça de la Vila. L’eurodiputada d’ERC Diana Riba repeteix com a cap de llista, Tomàs Molina és el número dos i la vilafranquina Glòria Rossell va en el número 29 de la llista dels republicans que comparteixen candidatura amb Bildu, BNG i Ara Més. El seu eslògan és ‘Europa republicana’, i des del Penedès assenyalen que a Europa es decideixen temes que afecten directament la comarca.

També els Comuns estrenaven lloc d’inici de campanya. En aquesta ocasió des de la plaça de Sant Joan. Jaume Asens és el candidat dels Comuns-Sumar a les eleccions europees. El seu eslògan és ‘Per la pau, pel planeta, pel futur’.

El coordinador de Penedès en Comú, Ramon Arnabat, destaca que cal aturar l’avenç de l’extrema dreta a Europa.

I els representants del PP a nivell local també començaven l’enganxada de cartells on ho fan normalment, a l’avinguda de Tarragona.

L’eurodiputada sadurninenca Dolors Montserrat repeteix com a cap de llista del Partit Popular en les eleccions europees. Des de Vilafranca els representants del partit destaquen la feina feta a Europa per part de la sadurninenca i el fet que encapçali la llista a nivell estatal.

Josep González també apunta que les eleccions europees són molt importants perquè des del Parlament europeu es prenen decisions que afecten el nostre dia a dia.

La tradicional enganxada de cartells ha donat el tret de sortida d’una nova campanya electoral. En aquest cas d’uns comicis que a vegades els ciutadans poden veure com a llunyans, però d’un Parlament, l’europeu, on es prenen decisions que afecten i molt el dia a dia de tots els ciutadans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: