Dissabte, 27 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
248 infants i adolescents rebran ajuts per participar en els casals d’estiu

248 infants i adolescents rebran ajuts per participar en els casals d’estiu

L’import econòmic que l’Ajuntament destinarà enguany a aquests ajuts serà d’uns 34.000 euros

Ja s’ha publicat la resolució definitiva dels ajuts econòmics que ofereix l’Ajuntament de Vilafranca per participar als casals d’estiu organitzats per les Associacions de Familiars d’Alumnat (AFAs) i que s’organitzen en conveni amb l’Ajuntament. Aquest any aquests casals d’estiu tindran lloc a les escoles Estalella i Graells, Baltà Elias, Cristòfor Mestre, Dolors Piera i Pau Boada.

Un total de 248 infants i joves es podran beneficiar dels ajuts econòmics d’aquesta convocatòria. Segons les previsions de participació, aquesta xifra podria arribar a comportar que un 35% dels infants i adolescents inscrits als casals d’estiu rebin algun tipus de suport econòmic.

Enguany és el segon any que l’Ajuntament de Vilafranca fa una convocatòria de concurrència pública per accedir a aquests ajuts. Abans d’això, únicament es podien beneficiar d’ajuts municipals d’urgència els infants i joves en seguiment des de serveis socials, i això feia que els ajuts acabessin arribant a un percentatge d’entre el 10 i el 15% dels infant que hi participaven.

L’import econòmic que l’Ajuntament destinarà enguany a aquests ajuts serà d’uns 34.000€. A banda d’aquest import, es preveu destinar uns 30.000 € més a la contractació de vetlladors/es per garantir uns casals d’estiu inclusius. El suport econòmic per part de l’Ajuntament podria arribar a ser de 65.000€ en total.

La regidora d’Educació, Gemma Romeu, ha destacat la implicació de les AFAs a l’hora d’organitzar els casals d’estiu. “Les AFAs són uns agents imprescindibles a l’hora d’oferir activitats de lleure educatiu a la nostra ciutat, tan pel que fa a l’horari extraescolar -de migdia i tarda- com també als períodes de vacances d’estiu, és per això que des de l’Ajuntament els hi hem de donar el suport necessari per enfortir-les i perquè puguin tirar endavant aquestes iniciatives amb la qualitat necessària”, ha afirmat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: