Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès bat rècord històric de temperatura i arriba als 28,1 °C a l’abril

A mitja setmana les temperatures tendiran a normalitzar-se amb la presència d’algunes nuvolades.

Venim d’un cap de setmana d’estiu, de ple juny o principis de juliol, amb valors entre 10 i 14 graus per sobre del que tocaria. Les temperatures van tocar sostre dissabte, deixant alguns registres rècord a algunes estacions meteorològiques de la comarca. L’estació automàtica de Sant Martí Sarroca, del Servei Meteorològic de Catalunya, va registrar 28,1 graus el migdia de dissabte, es tracta d’un valor completament anòmal per ser abril, que també es va produir en altres indrets del Penedès, com Olèrdola.

Aquest ambient tan càlid té les hores comptades. Avui els termòmetres baixaran clarament, tot i situar-se, encara, a la banda alta, ni de bon tros fregarem els 28 o 29 graus. A més, aquest dilluns ve marcat per l’entrada d’algunes nuvolades, que de cara a la tarda es faran més extensives arreu.

Dimarts rúfol, però estable
Demà tornarem a repetir aquest cel entelat per capes de nuvolositat. Les temperatures encara voldran baixar més, però el migdia serà novament suau, amb màximes entorn dels 22 o 23 graus. A la tarda, no es descarta a possibilitat d’alguna gotellada a l’oest del Penedès.

Previsió per a dimarts a la tarda.

Temperatures normalitzades a partir de dimecres
A mitja setmana les temperatures ja s’hauran normalitzat. Dimecres, però, encara mantindrem aquest cel tapat. El canvi de temperatura el notarem força, i és que venim de tan amunt que semblarà que tinguem un tastet d’hivern. Si bé, els termòmetres se situaran entre 1 i 2 graus per sota de la mitjana. Ara bé, tot plegat sense pluges a curt termini. Els mapes no es mostren esperançadors en aquest sentit, ja que no dibuixen amb certa fiabilitat un episodi engrescador de precipitacions.

Previsió per a dimecres al matí.


Previsió a mitjà termini.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: