Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès tindrà un paper destacat a la Volta Ciclista a Catalunya

La 5a i 7a etapa de la Volta masculina (18-24 març), passaran per la comarca. A la femenina (7-9 juny) la última etapa passarà per Torrelavit, Vilafranca i Avinyó Nou

Aquest dimecres l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya acollia la presentació de la edició 103 de la Volta Ciclista a Catalunya, que tindrà lloc entre el 18 i el 24 de març. Pontons, Sant Martí Sarroca, Sant Llorenç d’Hortons o Gelida, entre d’altres, seran protagonistes a la cinquena etapa. Del 7 al 9 de juny, en la Volta femenina, la tercera etapa passarà per Torrelavit, Vilafranca i Avinyó Nou.

Mapa de l’etapa 3 de la Volta Femenina. (youtube.com)

La Volta femenina, que per primera vegada es disputarà per etapes, entre el 7 i el 9 de juny, es tancarà amb una tercera etapa de 119,1 quilòmetres entre Molins de Rei i Barcelona, que també tindrà protagonisme de les carreteres de la comarca. Tot i que encara no s’ha publicat el rutòmetre complet, ja coneixem que les millors ciclistes del món passaran per l’Alt de Lavit, Vilafranca i Avinyó Nou.

Altimetria de l’etapa 3 de la Volta Femenina. (voltacatalunyafemenina.cat)

En la Volta Masculina, el Penedès agafarà protagonisme en la cinquena etapa (22 març), de 167,3 quilòmetres, amb inici a Altafulla i final a Viladecans. Dues seus que s’estrenen a la Volta.

Mapa de l’etapa 5 de la Volta Masculina. (youtube.com)

Un cop escalat el Coll de les Ventoses, al km 84, la ruta farà entrada a la nostra comarca pel municipi de Pontons. Serà el primer d’un nombrós grup de municipis altpenedesencs que veuran passar alguns dels millors ciclistes del món.

Després de Pontons la caravana farà la seva ruta passant per Torrelles de Foix, Sant Martí Sarroca i agafant direcció a Guardiola, per la BV-2151; el recorregut seguirà per la carretera BP-2126 direcció sud, passant per Sabanell i el Pla del Penedès. Per la BV-2154, seguiran cap a Sant Sadurní, incorporant-se a la carretera antiga entre Vilafranca i la capital del Cava. La presència de la Volta a la comarca es tancarà amb el pas per Sant Llorenç d’Hortons i Gelida per la BV-2249.

Altimetria de l’etapa 5 de la Volta Masculina. (voltacatalunya.cat)

Passat Gelida els ciclistes es prepararan per iniciar l’ascens al segon port destacat de la jornada, la pujada a la Creu de l’Aragall. En total, el tram altpenedesenc de la Volta 2024 serà d’uns 60km.

La Volta, que comptarà amb la presència destacada de Tadej Pogacar, dues vegades guanyador del Tour, tornarà a la comarca a la setena i última etapa, que abans de les sis voltes a Montjuïc, portarà els corredors a pujar l’Alt de l’Ordal, i passar per Subirats, Avinyonet i Olesa de Bonesvalls abans de tornar a la capital.

Altimetria de l’etapa 7 de la Volta Masculina. (voltacatalunya.cat)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: