Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El temps de la setmana: inici ventós i ambient primaveral a partir de Dimecres de Cendra

Iniciem una nova setmana que vindrà marcada per alguns canvis, després de tenir un cap de setmana amb dues cares: la pluja i el vent.

Aquest cap de setmana ha estat marcat per la pluja i el vent. Unes precipitacions que ja van començar durant la jornada de divendres, i que es van tornar a activar a partir de la matinada de dissabte. Tot i que les precipitacions van ser minses, vam poder regar de nou bona part del territori. Al Penedès, les acumulacions més abundants es van concentrar al sud, les més destacades al Montmell, amb 16 mm; o Vilanova i la Geltrú, amb 13 mm. A Vilafranca del Penedès i a Sant Sadurní d’Anoia van caure prop de 10 mm.

Mapa d’acumulació de pluja durant l’episodi de divendres i dissabte.

La segona part del cap de setmana va estar marcada pel vent de mestral. Un vent que va bufar amb molta intensitat entre dissabte a la tarda i diumenge al matí, amb cops superiors als 70 km/h, en alguns punts.

VENT
Així bufava el vent a Viladellops, a Olèrdola. Imatges del Fran Lorenzo.

Aquest dilluns, però, ha començat amb calma i un cel parcialment serè., amb temperatures suaus, Ara bé, el temps començarà a girar de cara a les immediates hores, ja que es tornarà a reactivar el fort vent de mestral amb ratxes superiors als 70 o 80 km/h. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís alt per fortes ventades, en especial al Penedès i Camp de Tarragona. Per tant, precaució amb l’arbrat i els elements que es puguin desprendre de façanes i balcons.

Pla VENTCAT activat pel Servei Meteorològic de Catalunya.

A partir de demà, el vent anirà clarament a la baixa amb un repunt considerable de les temperatures. El cel romandrà entelat per capes de núvols alts a primera hora, amb el domini del sol a partir de la tarda. Les màximes ja s’aproparan als 20 graus. Serà Dimecres de Cendra quan els termòmetres tocaran sostre. L’ambient serà, de nou, primaveral, tot el que queda de setmana, amb el retorn de l’anticicló. Després de dos dies d’inestabilitat, torna la penitència indefinida de la bonança, malgrat la nuvolositat que tindrem a mitja setmana.

Previsió a mitjà termini.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: