Divendres, 10 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arriba un canvi de temps que ens durà fred, vent i algunes precipitacions: consulta la previsió

L’hivern torna amb força amb interrogants a partir de dilluns: la baixada de temperatures coincidirà amb l’arribada d’algunes precipitacions

Arrenquem el divendres amb unes temperatures més baixes dies enrere. Tot i que la baixada important dels termòmetres no la notarem fins ben entrat el vespre, aquesta passada matinada les mínimes han baixat entre 3 i 5 graus a molts punts del país. A més, cal destacar la presència del vent, que fins al migdia, bufarà moderadament amb Penedès i que, per tant, accentuarà la sensació de fredor. A banda d’això, dia tranquil, amb l’entrada d’algunes nuvolades a partir de la tarda quan el vent hagi encalmat.


Previsió per aquest divendres a la tarda.

Aquest dissabte, ja ens llevarem amb l’ambient propi per l’època. Les mínimes cauran en picat a bona part del país, tret de la costa. Val a dir, però, que no s’espera cap onada de fred ni res per a l’estil, ja que els termòmetres es normalitzaran o se situaran un pèl per sota de la mitjana, ara bé, com que venim de molt amunt, amb màximes superiors als 20 graus, el fred es farà notar, i de valent. Tret d’això, la jornada estarà marcada per l’estabilitat, amb l’obertura de grans clarianes durant bona part del dia.

Previsió per a dissabte al matí.

Diumenge amb lleuger repunt de la temperatura
De cara a diumenge, el cel romandrà pràcticament serè durant bona part del matí. El vent tornarà a imposar-se, en aquest cas de component oest, que afavorirà la pujada de les temperatures. Ara bé, a partir de la tarda, l’ambient començarà a girar-se. El vent encalmarà, si més no, al Penedès, i entraran més nuvolades, amb algunes precipitacions al terç nord el país. Tanmateix, no es descarten quatre gotes a partir de mitja tarda, amb una cota de neu que anirà caient progressivament, situant-se al voltant dels 800 metres a final del dia.

Incertesa a partir de dilluns
A partir de dilluns, tot està obert. La incertesa continua sent elevada a poques hores vista. Ara mateix, els mapes mostren l’arribada d’algunes precipitacions o ruixats aïllats a qualsevol punt del país, coincidint amb l’arribada del fred. Tot plegat, caldrà anar-ho seguint i veure amb què es traduirà, ja que la cota de neu se situaria entorn als 500 metres.


Previsió per als pròxims dies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: