Dilluns, 9 de juny de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els enòlegs catalans marquen la sequera com principal causant del descens de la collita

Els enòlegs catalans marquen la sequera com principal causant del descens de la collita

L’Associació Catalana d’Enòlegs-Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya convocava els seus associats i a altres professionals del sector d’arreu del territori català per posar en comú la verema.

Totes les sensacions ja anaven en el sentit de marcar la sequera com el punt principal que ha conduït a unes pèrdues de collita generalitzades arreu, i que s’ha xifrat en unes pèrdues generalitzades del 30%

Les dades climàtiques presentades per els tècnics de l’INCAVI, com la pluviometria, han fet evident que la manca de pluja, per sota dels 200 litres l’any en bona part dels municipis catalans. En els indrets que s’ha arribat per sobre dels 300 litres és menys dramàtic però, cal també avaluar els resultats dels darrers anys, per veure l’acumulació de sequera amb una pluviometria que ha estat majoritàriament en un 50% per sota de la mitjana històrica recollida. Una situació a la que cal sumar-hi les altes temperatures.

La verema al Penedès-Cava s’ha qualificat com d’una gran intensitat de feina al celler, tant per la concentració de collita de les varietats en molt pocs dies com en haver d’estar atents a les partides per diferències considerables entre elles, per poca homogeneïtat de la collita.

La parellada ha estat la varietat més perjudicada productivament de les varietats blanques i el Merlot de les negres. Els vins elaborats són menys aromàtics i amb tocs de fruita més madura.

Notícies relacionades

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: