Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els ametllers ja floreixen: consulta la previsió del temps per aquesta setmana

Els bancs de núvols baixos seran els protagonistes, amb la lenta i progressiva baixada de les temperatures.

La darrera setmana del mes de gener ha arrencat amb la monotonia anticiclònica dels darrers dies. Ara bé, aquest dilluns ha estat marcat per la nuvolositat, especialment a l’extrem sud del Penedès on, fins i tot, han aparegut algunes boirines.

De cara a dimarts, la tendència serà força similar. El dia despuntarà amb poc fred i nuvolositat abundant, fins i tot, amb boires que entraran de mar cap a endins i, en alguns casos, podrien quedar enganxades a terra. Allà on les boires facin acte de presència, els termòmetres podrien baixar de 3 fins a 5 graus. A partir del migdia els núvols tendiran esvair-se i donaran pas al domini del sol. A la resta, cel entelat per capes de núvols alts i prims amb màximes superiors als 15 graus.

A partir de mitja setmana el sol ja guanyarà protagonisme, tot plegat, acompanyat d’una lenta baixada del mercuri. Tot i això, les temperatures quedaran àmpliament per sobre del que tocaria fins a la Candelera.

“La flor de gener no omple el graner”
Aquest cap de setmana ja han començat a florir els primers ametllers, uns dies més tard de l’habitual per la sequera, tot i les altes temperatures. Tot seguit, us deixem amb un petit recull de fotografies que ens heu fet arribar aquest cap de setmana dels primers ametllers florits:


Maria Rosa Ferré, Avinyonet del Penedès


Àngela Llop, Torrelles de Foix

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: