Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El temps del cap de setmana: ambient relaxat i temperatures agradables al migdia

Després del breu episodi de precipitacions de dimecres i dijous, ens encaminem cap a un cap de setmana marcat per l’estabilitat i l’ambient suau.

Plou poc, però no plou prou
Les precipitacions registrades durant dimecres i dijous van deixar acumulacions minses i poc rellevants en la major part del territori, amb l’excepció de la façana costanera del Penedès, que van ser una mica més “generoses”. En particular, destaquen els 9 mm caiguts a Sant Sadurní d’Anoia o els 8 mm a Vilafranca del Penedès. Unes pluges del tot benvingudes i necessàries, però insuficients per alleujar la situació de sequera actual.

Vegeu el mapa d’acumulació de pluja durant l’episodi:

Cap de setmana de temperatures agradables
Pel que fa al cap de setmana, es preveu un temps estable i amb el predomini del sol. No obstant això, aquest divendres les temperatures mínimes han experimentat un lleu descens respecte al dia anterior, influïdes per aquest cel ras. Amb tot, demà dissabte, encararem la jornada amb bonança, tot i que encara mantindrem l’ambient fred fins al migdia, quan les temperatures pujaran, assolint valors suaus pròxims als 15 graus.

De cara a diumenge, l’aparició de més núvols serà evident. El cel romandrà cobert per capes de núvols alts i prims a tota la comarca, amb nuvolades lleugerament més denses a l’extrem sud-oest del Penedès. Aquesta situació vindrà acompanyada d’un petit repunt de les temperatures, arribant als 17 graus durant les hores centrals del dia.

La Setmana dels Barbuts: poc fred, però ennuvolat
Quant a la Setmana dels Barbuts, tot apunta cap a uns dies marcats per la persistència de l’estabilitat i un ascens del mercuri. Tot i que la tradició considera la setmana dels barbuts com la més freda de l’any, aquesta vegada les temperatures màximes seran sorprenentment elevades per aquesta època, especialment durant el dimecres. Així mateix, cal destacar els contrastos tèrmics entre el dia i la nit, ja que les matinades que continuaran sent fresques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: