Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal presenta el seu pla d’acció per continuar donant suport als ajuntaments

El pla d’acció 2024-2027 s’estructura en 10 objectius estratègics i un total de 13 àmbits de treball que han de reforçar la tasca de suport que l’ens comarcal fa amb les administracions locals.

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, acompanyat del vicepresident primer i portaveu del Govern, Albert Tort, han presentat aquestes línies bàsiques de treball que s’ha marcat l’ens comarcal de cara a aquest mandat.

Lluch i Tort han presentat13 àmbits de treball bàsics a partir dels quals desenvolupar tot un seguit d’accions algunes de les quals ja es duen a terme però que s’han volgut estructurar i fer visibles a través d’aquest pla d’acció.

Han parlat de temes relacionats amb la transició energètica, l’acció social i la salut pública, l’ensenyament, el desenvolupament econòmic, la política territorial, l’habitatge i temes de joventut i gent gran.

Xavier Lluch a destacat a banda que un dels principals objectius que s’han marcat és continuar oferint, en aquests i altres àmbits, suport a l’acció que duen a terme els ajuntaments donant resposta i arribant allà o els municipis més petits no poden arribar.

Lluch ha començat presentant també els 10 objectius estratègics que es recullen en el pla d’acció, amb la voluntat de potenciar la transició energètica i el medi ambient; i aquesta col·laboració institucional tant amb els ajuntaments com amb altres administracions.

De la seva banda, Albert Tort ha destacat entre altres eixos claus el continuar sent també un actor important a l’hora de debatre i pensar la mobilitat i la política territorial del Penedès.

A partir d’aquí aquest pla d’acció que s’ha estat elaborant a finals de 2023 s’haurà d’aprovar al Consell d’Alcaldies i després també en el ple del Consell Comarcal per tal de començar a aplicar-lo i que sigui l’eix central de les actuacions de l’ens comarcal fins el 2027.

Els responsables del Consell Comarcal apuntaven com a una de les primeres accions que veuran la llum la posada en servei aquest mateix 2024 de la Casa Jané com a seu dels Serveis Socials comarcals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: