Divendres, 1 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 70% dels municipis en risc d’emergència de l’Alt Penedès supera el consum màxim permès

La fase d’emergència per sequera fixa el consum màxim en 200 litres diaris per persona i 14 dels 20 municipis de la comarca que reben aigua del sistema Ter-Llobregat sobrepassen aquesta barrera.

Els embassaments del sistema Ter-Llobregat estan a punt d’arribar al 16%, moment en què es decretarà l’emergència. Una nova fase de la sequera que implicarà restriccions més dures que les actuals i reduir el consum d’aigua als municipis. Entre els que més consumeixen hi ha Vilobí amb 437 litres, Torrelles amb 348 i Castellet i la Gornal amb 337 litres per habitant i dia. I entre els que menys consumeixen i que estan per sota del topall hi ha Pacs amb 134 litres, Avinyonet amb 160 i Vilafranca amb 165 litres per habitant i dia. També per sota del màxim permés hi ha Santa Margarida i els Monjos amb 171 litres, Puigdàlber amb 191 i Sant Cugat Ses Garrigues que se situa just en els 200. Mentre que Sant Sadurní supera per poc el límit amb 209 litres. La resta de municipis que estan per sobre del topall són Les Cabanyes, Castellví, Gelida, La Granada, Olèrdola, El Pla, Sant Llorenç d’Hortons, Santa Fe i Subirats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: