Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte de recuperació de varietats agrícoles tradicionals presenta els primers resultats

Els resultats són esperançadors i han permès ja identificar algunes llavors de productes d’horta, com carabasses, tomàquets i mongetes.

El Consorci de Promoció Turística ha acollit recentment la presentació dels primers resultats del projecte de recuperació de varietats agrícoles tradicionals de l’Alt Penedès, impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès (CCAP) i el Col·lectiu Eixarcolant.

Des de finals d’octubre s’han dut a terme una sèrie de prospeccions etnobotàniques per part d’Eixarcolant que han permès recuperar coneixement i també algunes llavors que la gent de la comarca ha conservat fins a data d’avui. Totes aquestes llavors recuperades serviran per poder crear, més endavant, un banc de llavors propi a l’Alt Penedès gestionat per la gent local.

Segons Rubió, els resultats són esperançadors i han permès ja identificar algunes llavors de productes d’horta, com carabasses, tomàquets i mongetes.

El projecte es duu a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona en el marc del programa Penedès Landscapes, economia del paisatge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: