Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cineclub Vilafranca celebra els seus 55 anys d’història amb diversos actes

A principis de 2024 es presentarà un llibre commemoratiu amb 55 textos escrits per persones vinculades a l’entitat i cinèfils i espectadors habituals.

El 28 d’octubre de 1968 Cineclub Vilafranca va començar la seva trajectòria amb la projecció de Zazie en el metro, de Louis Malle, film que dona nom a una de les dues sales que gestiona l’entitat. La Sònia Parra, membre de la Junta del Cineclub, mira enrrere per rememorar el panorama aquell 1968, ara fa 55 anys.

Un cinema d’autor que s’ha mantingut fins a dia d’avui. Amb 55 anys de vida, el Cineclub commemora el seu aniversari amb una programació especial al llarg del 2023 i 2024. La celebració va engegar aquest novembre amb la projecció de “El Exorcista” per homenatjar a aquest film clàssic de terror, primer a ser nominat a l’Oscar a la millor pel·lícula, que ha celebrat enguany el seu 50è aniversari. Alhora, vol ser també un homenatge al seu director, William Friedkin, que va morir aquest estiu.

A més, al mes de febrer està prevista una col·laboració amb el Cicle Festiu de Vilafranca amb motiu del Carnaval de Vilafranca. Com a novetat, durant el primer trimestre de 2024, es lliurarà per primera vegada el Premi Bogart Vilafranca, un premi honorífic a la personalitat cinematogràfica de l’any que neix amb vocació de ser un reconeixement anual. Al mes de juny, Vilafranca acollirà les XIX Jornades del Cineclubisme Català, organitzades conjuntament amb la Federació Catalana de Cineclubs. I encara en celebracions, al mes d’agost, es commemorarà 30è aniversari de la inauguració del Cinema Kubrick.

Per la seva part, Jaume Felipe fa un balanç de l’estat en el qual es troba l’entitat, que actualment gestiona les sales Zazie i Kubrick.

Amb tot, Felipe agraeix la rebuda dels espectadors i recorda que gràcies als cinèfils que dónen vida a les dues sales vilafranquines el Cineclub pot tirar endavant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: