Dimecres, 6 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC presenta una moció que busca garantir una societat més inclusiva per els infants i joves

També proposarà una segona moció al Ple d’aquest mes de novembre per fomentar el benestar animal.

Per una banda, els comuns reclamen que es creï un programa municipal
d’activitats extraescolars que sigui motor d’enfortiment de la cohesió social, que no generi espais segregadors ni per raó de cultura, ni de gènere, ni de necessitats educatives especials, i que fomenti hàbits saludables. L’Aliança per l’Educació 360 ha generat un informe on alerta de les desigualtats en la participació a les activitats extraescolars a Catalunya i a la vegueria Penedès hi ha quatre de cada deu infants que no realitzen aquestes activitats. En aquest sentit, demanen un estudi diagnòstic que permeti conèixer l’abast de les activitats més enllà de l’horari i calendari lectiu.
Per altra banda, Vilafranca en Comú reivindica una revisió de l’Ordenança de tinença d’animals. A més, demanen un nou Pla municipal d’atenció als animals de companyia i de tinença responsable 2024-2027, establir de manera permanent la Comissió de Benestar Animal, i crear una Brigada de Protecció Animal que vetlli pel compliment de les mesures establertes en el Pla i en l’Ordenança. Els comuns presenten les dues mocions al ple de novembre, que tindrà lloc el proper dimarts 21 de novembre.

VeC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: