Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torrelles de Foix aprova per unanimitat les ordenances fiscals per a l’any 2024

S’apliquen revisions mínimes en alguns tributs i preus públics, tot i que per exemple en el cas de la taxa de residus s’incrementa un 7% per cobrir el cost real del servei.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix aprovava dimarts en sessió extraordinària les ordenances fiscals i taxes municipals per al proper exercici 2024, una proposta del govern d’Impulsem Torrelles de Foix que incorpora una revisió mínima dels tributs i preus públics, sensible a la situació social, en un context d’inflació i de fort augment dels preus.

Els barems en el principal impost, el de l’IBI, es mantenen. La taxa de residus s’incrementa un 7% per tal d’avançar en el compromís que fixa la llei 7/2022 de residus de cobrir el cost real del servei. Així mateix, s’ha recordat que la taxa contempla una important rebaixa per a pensionistes, jubilats, famílies nombroses i unitats familiars que acreditin una difícil situació econòmica, així com les bonificacions per l’ús de la deixalleria o la pràctica d’autocompostatge domèstic.

En l’impost sobre construccions i obres, s’incorpora una bonificació del 90% en les actuacions de moviments de terres. I també s’aplicarà una rebaixa de la taxa del 75% en l’impost de vehicles en aquells models de més de 25 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: