Diumenge, 3 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’organitza un acte d’homenatge a Jaume Sayrach, el vicari antifranquista revolucionari

El dia 24 de novembre es farà un acte de record i homenatge a Jaume Patrici Sayrach que va ser un vicari revolucionari de la parròquia de Santa Maria de 1958 a 1961.

Sayrach va impulsar una transformació de l’Acció Catòlica i de la JOC traient la joventut dels locals parroquials i impulsant-la a un compromís cívic.
Era un home pausat, però inquiet, espiritual però amb una amplia cultura i va connectar la joventut de Vilafranca amb grup inquiet de Barcelona. A la vila impulsà el setmanari Acción Católica, arrelat a la vila des de 1909, traient el ‘católica’ del títol i obrint-lo a les realitats setmanals de la vila i la comarca i augmentant els textos en català. Va ser a Vilafranca 32 mesos i les pressions del poder van fer que fos traslladat a Barcelona, al Poble Nou. Després d’uns anys a Roma estudiant va fundar una parròquia popular al barri suburbial del Fondo a Santa Coloma de Gramenet. En les primeres eleccions democràtiques va ser elegit regidor per la llista del PSUC, amb mossèn Lluís Hernández de cap de llista.
Sayrach va morir l’ 1 de gener de 2023. En l’acte d’homenatge que preparen persones que el van conèixer en la seva estada a Vilafranca, es presentaran els seus últims llibres ‘Enllà’, ‘Laetus dies hic’ i ‘Vuitanta anys’ plens de records i reflexions.
L’acte d’homenatge i record es farà a la Sala Mossèn Vinyeta de Vilafranca, a les set de la tarda del dia 24 de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: