Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Oficina Municipal del Consumidor dona consells sobre el Black Friday i el consum responsable

L’Oficina Municipal del Consumidor dona consells sobre el Black Friday i el consum responsable

Segons l’OMIC, una bona part de l’oferta que es troba a Internet és enganyosa i respon a estratègies de venda que no abarateixen realment els productes

Aquest divendres 24 de novembre és el Black Friday, una data en la qual moltes persones aprofiten per avançar les compres nadalenques. I el dilluns 27 de novembre, té lloc l’anomenat Cyber Monday. Per això, botigues físiques i les que venen per Internet ja han començat a anunciar descomptes i ofertes. Amb aquest motiu l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) fa divulgació d’uns consells per a un consum responsable en aquestes dates. El consell principal és consumir el just i necessari i, si s’ha de comprar durant aquests dies, cal aplicar un sentit crític envers la publicitat, comprar amb criteri i reflexionar abans sobre la necessitat, per tal d’evitar compres impulsives i poc satisfactòries.

Una bona part de l’oferta que es troba a Internet és enganyosa i respon a estratègies de venda que no abarateixen realment els productes. S’aprofita l’ocasió per a donar sortida a productes de molt baixa qualitat. De vegades no es tracta de descomptes sinó de fraus. El consum compulsiu afavoreix les grans corporacions en detriment del comerç local i de proximitat, així com de les opcions de comerç just o d’economia social i solidària.

Consells per planificar les compres:

-Elaboreu una llista, d’acord amb el vostre pressupost, amb allò que necessiteu.

-Compareu preus en diversos establiments i desconfieu de les ofertes molt llamineres que trobeu a Internet, ja que podria tractar-se d’un engany, de productes falsificats, etc.

-Controleu especialment la despesa amb targeta de crèdit i les compres finançades per a no sobreendeutar-vos.

-Recordeu que els productes han de tenir la mateixa qualitat i garantia que tenien a preu no rebaixat.

-Reviseu que els productes mostrin tant el preu original o anterior com el rebaixat, o bé el percentatge de descompte. S’entén per preu original o anterior el més baix que hagi tingut el mateix producte en aquell establiment durant el mes anterior a la rebaixa.

-Tingueu en compte que la publicitat és vinculant, és a dir, obliga a complir tot el que s’hi anuncia.
Conserveu les factures o els comprovants de compra, ja que són la vostra garantia i els necessitareu per poder reclamar.

-En les compres per Internet disposeu de 14 dies per retornar els productes si no n’esteu convençuts; en aquest cas, tingueu present que l’empresa us podria cobrar despeses de devolució, sempre que ho hagi informat prèviament en les condicions de venda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: