Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat acabarà abans de final d’any els trams de la C-15 pendents fins a Igualada

La Consellera de Territori ha visita les obres que s’estan enllestint, i que un cop acabades completaran 31 quilòmetres amb aquest sistema 2+1 i amb un una inversió de 81 milions d’€

La consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, ha fet aquest dijous una visita per conèixer els nous trams de la C-15 entre Vilafranca i Cabrera d’Anoia, que ja compten amb el sistema 2+1 que s’ha anat implantant els darrers anys en les carreteres de titularitat de la Generalitat.

Acompanyada del delegat territorial al Penedès, i de diferents alcaldes de la comarca i el president del Consell Comarcal la consellera Capella ha destacat que la C-15 és la inversió més destacada que ha fet el Govern català aquests darrers anys, i és un clar exemple de millora de la seguretat i la mobilitat a les carreretes catalanes. També ha avançat que abans d’acabar el 2023 es finalitzarà els dos trams que queden fins a Igualada.

Tant la consellera com les autoritats comarcals han destacat la importància d’aquest eix diagonal, però tots han fet incidència també en la necessitat de completar els treballs que s’han d’engegar en els vials laterals a la C-15 per garantir la mobilitat més local. David Alquezar, delegat del govern al Penedès, remarcava que és una via que vertebra el territori i també la Vegueria.

Finalment, el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, destacava que la carretera és una millora important, però també destacava que cal que s’avanci en el projecte del via 2-1 que s’ha previst al costat de la C-15 per garantir una millor mobilitat de vianants, ciclistes i tractors per el territori.

La visita de la consellera Capella ha servit doncs per poder tenir també un intercanvi d’opinions amb alguns dels alcaldes i autoritats que han assistit en aquest acte que s’ha fet a l’alçada de Sant Pere de Riudebitlles i on la demanda d’accelerar aquest vial conegut com a C-15z s’agiliti i pugui ser una realitat el 2024.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: