Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La construcció de nous habitatges a l’Alt Penedès va baixar un 46% el 2022 respecte el 2021

La construcció de nous habitatges a l’Alt Penedès va baixar un 46% el 2022 respecte el 2021

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat un nou informe elaborat per l’Observatori de dades del Servei d’iniciatives Econòmiques

Tot per analitzar els principals ítems del mercat de l’habitatge a l’Alt Penedès i el Garraf i que tindrà una periodicitat anual.

La construcció de nous habitatges a l’Alt Penedès va registrar una caiguda del 46%, en un exercici en què tan sols es van iniciar 172 nous habitatges. Pel que fa als habitatges finalitzats, les dades a l’Alt Penedès són positives, amb un augment del 45% en comparació amb el 2021, amb 227 habitatges acabats. En l’apartat de construcció de protecció oficial, a l’Alt Penedès, el 2022 va arrencar la construcció de 4 habitatges.

Corresponent a les finances de lloguer dipositades a l’INCASÒL, a l’Alt Penedèshi ha un total de 1.940 habitatges llogats, amb un preu mitjà de 557 euros, representant una disminució del 3% en relació amb l’any anterior.

La compravenda experimenta una tendència a l’alça des del 2015. A l’Alt Penedès es van comptabilitzar 870 operacions, que suposa un increment molt destacat del 46% respecte a l’any anterior, amb un 68% d’habitatge en ús i un 31% de nova construcció. El preu mitjà de compravenda va ser de 1.568 euros/m², quasi dues dècimes menys que el 2021.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: