Diumenge, 3 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC demana al govern un Pla Integral de Neteja dels carrers de Vilafranca

Sàbat ha detallat algunes de les situacions que demostren l’estat de brutícia que té la vila: contenidors bruts, brossa per fora i per sota dels mateixos,etc

ERC ha proposat en la negociació de pressupostos amb el nou govern un Pla Integral de Neteja tenint en compte que aquesta és una de les qüestions que més preocupa als ciutadans, segons les últimes enquestes. Pels republicans és evident que aquest és un dels aspectes que han de canviar per millorar i asseguren que només cal passejar per la ciutat per adonar-se que és important una millora de la neteja.

Sàbat ha detallat algunes de les situacions que demostren l’estat de brutícia que té la vila: contenidors bruts, brossa per fora i per sota dels mateixos, bases que estan podrides o rovellades, pudors, olis que embruten la calçada i representen un problema pels vehicles i sobretot motos, bicis i patinets… Un dels motius que porten a aquesta situació, assegura el portaveu d’ERC, Pere Sàbat, és pel deficient model de recollida de residus que hi ha a la vila i que cal actualitzar i millorar de forma urgent. En aquest sentit Sàbat apunta que ha d’anar en la línia del que figura a les ordenances fiscals del 2024,per fer realitat el pagament per generació i per tant, també, per la millora dels contenidors.
«Uns problemes que a més són responsables, no únics però determinants, per les plagues que des de fa anys pateixen els nuclis urbans com per exemple les rates, i que a Vilafranca ha passat a representar una problemàtica real durant els últims anys!» apunta Sàbat.

Aquesta realitat el que produeix, segons Sàbat, és un deteriorament general de la ciutat, un deteriorament per la brutícia, les males olors i la percepció de deixadesa i decadència que es projecta.

El Pla Integral de Neteja ha de comptar amb una ampliació de les partides de neteja pels propers pressupostos i també ha de tenir un consens sobre com afrontar-ho.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: