Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds tornen a fer història carregant l’inèdit 9d9f

Els Castellers de Vilafranca s’apunten per Tots Sants una nova diada majestuosa amb el 3d10fm, el fins ara mai vist 9d9f i el pd8fm, a banda d’un intent desmuntat de 4d9sf

La Plaça de la Vila de Vilafranca ha viscut aquest dimecres al migdia una nova diada històrica de Tots Sants, amb els Castellers de Vilafranca, els Capgrossos de Mataró, els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sants com a protagonistes i també un castell inèdit que els Verds han aconseguit carregar sortint més que victoriosos de plaça: el 9d9f.

Els Castellers de Vilafranca han començat la diada amb un intent desmuntat de 3d01fm, que ha pujat a la primera però sense les millors mides i en rebre una fuetada a nivell de quarts i quints han decidit ser prudents i tirar avall quan els dosos estaven a punt de col.locar.se. En segona ronda, ara sí, els Verds han completat el 3d10fm de forma magistral, amb tranquil.litat i amb confiança per encarar un nou repte: l’inèdit 9d9f amb una sola enxaneta del qual tant s’havia parlat en les últimes setmanes. El nou ha arribat a un quart de tres del migdia i ha pujat a la primera, carregant-se de forma còmoda i amb crits d’eufòria a cada aleta i, tot i que ha cedit pocs segons després de fer la tercera aleta, no ha estat una mala caiguda i, per tant, explosió d’alegria a la plaça de la Vila amb la canalla molt contenta i cridant ‘Vilafranca, Vilafranca’. I és que els Castellers de Vilafranca tornaven a fer història tot just un any després del primer pilar de 9 amb folre, manilles i puntals.

En tercera ronda els vilafranquins han provat el 4d9sf, que encara no havien portat a plaça aquesta temporada. Però no ha estat possible. N’han fet tres peus desmuntats i un intent desmuntat i després ho han deixat córrer i han anat directament a pel pilar de 8 amb folre i manilles que no provaven des de Sant Fèlix i que han descarregat amb algunes cares noves. La cirereta d’una gran diada amb la qual els Verds tanquen una nova temporada que deixarà emprempta.

Per la seva banda els Capgrossos de Mataró arribaven a Tots Sants poques hores després de tornar a ser colla de gamma extra ja que havien descarregat diumenge a Girona la td9fm. I aquest és un repte que han tornat a afrontar en segona ronda per Tots Sants, després d’un tranquil 3d9f. Els de Mataró l’han descarregat, després d’un peu desmuntat, de forma èpica perquè anava perdent forma a mesura que avançava. Però hi tenien confiança i l’han completat donant un cop de puny sobre la taula. En tercera ronda, quatre de nou amb folre dels de Mataró i, per acabar, pilar de 6 signant, doncs, una gran actuació blava.

Els Xiquets de Tarragona han arribat a Vilafranca amb moltes ganes de donar-ho tot després d’un setembre complicat. Han obert la diada amb el 7d8 –el primer que feien a Vilafranca i el tercer en la seva història- i, seguidament, han plantat el 4d9f, que per Santa Tecla havien carregat i no havien tornat a intentar. I, en tercera ronda, 3d9f. Dos castells bàsics de nou, doncs, que no descarregaven junts des del 2015. Satisfacció matalassera a la plaça de la Vila.

Per últim, les intencions dels Castellers de Sants passaven per tornar a ajuntar els dos castells de 8 bàsics, cosa que també han aconseguit posant-se a la butxaca el 3 i 4d8 i el 7d8. Els de Barcelona marxaven, doncs, amb els deures també a la butxaca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: