Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca tanquen el viatge a Mèxic al Zócalo i Cholula

Els Verds conclouen així l’activitat castellera d’aquesta temporada, que acabarà dissabte que ve 2 de desembre amb el tradicional sopar

Els Castellers de Vilafranca han culminat el seu viatge a Mèxic amb actuacions en dos escenaris molt especials: al Zócalo, una de les places més grans del món, i a Cholula de Rivadiva, el que va ser la segona ciutat més important de l’Imperi Asteca i Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
Dimarts a la tarda va ser el torn de l’actuació a la Plaza de la Constitución, coneguda com el Zócalo, a la Ciutat de Mèxic. Allà, els de Cal Figarot van descarregar el 4 de 8, el 3 de 8, el 3 de 7 amb agulla i un vano de 5. A l’actuació els van acompanyar un bon gruix de gent de la comunitat catalana al país centroamericà, molts d’ells descendents de l’exili republicà.

Ahir, dimecres, la colla es va desplaçar fins a Cholula de Rivadiva, a l’estat de Puebla. Un municipi pintoresc que combina els vestigis tant de l’època Asteca com de l’època colonial. Primer van actuar amb los Ángeles Voladores, on van descarregar el 7 de 7, el 4 de 7 amb agulla i un vano de 5. Després, van actuar enmig del jaciment arqueològic de les piràmides, on van completar el 5 de 7, el 4 de 8 i un vano de 5. Aquesta actuació va significar el final del viatge.

La colla vola ja entre aquest dijous i divendres a Catalunya. Els Verds conclouen així l’activitat castellera d’aquesta temporada, que acabarà dissabte que ve 2 de desembre amb el tradicional sopar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: