Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern de Vilafranca aprova en solitari el Reglament del Consell Municipal de Salut

És una aprovació inicial a l’espera d’aclarir dubtes i incorporar propostes de l’oposició en el període d’exposició pública.

L’Ajuntament va celebrar aquest dimarts sessió de Ple ordinària corresponent al mes de novembre, una sessió en la que diverses mocions van tenir un pas específic.
Entre els acords de gestió hi havia l’aprovació del nou redactat del Reglament del Consell Municipal de Salut. El regidor de Salut, Jordi Junyent, va explicar que l’objectiu és fer operatiu el Consell i que també pugui tractar les reclamacions d’una millora de la sanitat pública.

La regidora de Vilafranca en Comú, Montse Romagosa, va lamentar que amb la reforma el Consell només es focalitzaria en la sanitat, sens la participació dels treballadors del sector i deixant de banda altres aspectes que tenen relació amb la salut de les persones.

Romagosa va demanar que es deixès sobre la taula el punt.
Marta Soler de la CUP assenyalava aspectes positius, amb la implicació de representants dels consorcis sanitaris del territori, però també aspectes negatius, com per exemple la desvinculació d’entitats i associacions.

El republicà, Xavier Vallès, també mostrava interrogants de la proposta, com per exemple l’organització de les comissions.
I el portaveu de Junts, Aureli Ruiz, exposava que després de les altres intervencions quedava clar que la proposta es planteja amb confusió. Tot i reconèixer l’interès per una taula de treball en temes sanitaris.

El regidor de Salut va respondre que la intenció no és excloure les entitats i l’alcalde, Francisco Romero, va remarcar la voluntat d’aclarir conceptes i recollir propostes en el període d’exposició pública.
Finalment el reglament va ser aprovat inicialment amb els vots a favor del PSC, els vots en contra de la CUP i de VeC i les abstencions de Junts i d’ERC.
En el transcurs del Ple també es va aprovar per unanimitat la posada a disposició del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya un solar de propietat municipal, per afavorir les obres de renovació de l’escola Baltà Elias.
Bona part de la sessió va servir per debatre diferents mocions presentades pels grups de l’oposició. En primer lloc dues d’ERC. Una de rebuig a la MAT i una altra demanant un pla de neteja integral dels carrers i places de Vilafranca. Les dues es van aprovar per unanimitat. En el cas de la neteja viària es va posar de relleu que les restriccions d’aigua per la sequera fan més difícil netejar els contenidors i d’altra banda que la Mancomunitat Penedès-Garraf fa tres anys que té pendent la licitació d’un nou conveni en la recollida de les escombraries que ha de suposar una millora en l’estat dels carrers.
La CUP també presentava dues mocions. Una per tal d’ampliar i millorar els serveis cap a les dones i el col·lectiu LGTBIQ+ que es va aprovar per unanimitat, i una altra en suport a Palestina i condemna de les accions d’Israel que es va aprovar amb els vots de la CUP, PSC, ERC i VeC i les abstencions de Junts.
Junts també va presentar dues mocions. Una per a la millora de la seguretat ciutadana mitjançant l’ús de drons policials que es va aprovar amb els vots a favor de Junts, els vots en contra de la CUP i VeC i les abstencions de PSC i ERC. I una segona moció per preservar i conservar el Patrimoni Cultural i Popular dels carrers i places de Vilafranca, i millorar-ne el coneixement per part de la ciutadania. En aquest cas aprovada amb el suport de tots els grups menys les abstencions d’ERC. Finalment VeC presentava també dues mocions que es van aprovar per unanimitat. La primera per crear un programa municipal d’extraescolars que elimini la bretxa social i la segona per a la revisió i actualització de l’Ordenança de tinença responsable d’animals de companyia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: