Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El comerç confia en el Black Friday i la campanya de Nadal per recuperar vendes

Aquest divendres se celebra el ja conegut Black Friday, una jornada que inaugura la temporada de compres nadalenques gràcies als seus descomptes.

Tot i que en un inici estava contemplat com un sol dia de promocions, cada cop més comerços el fan durar fins i tot durant una setmana.

El sector de la moda és un dels que més espera les vendes pel Black Friday, després d’uns mesos on han venut molt poc sobretot per les altes temperatures registrades, que fan que la gent no compri roba d’hivern, i també han notat que el poder adquisitiu de la gent ha baixat per l’increment dels preus. Imma Morató és la propietària de la botiga Imdic.

Pel que fa a la moda íntima, Marta Vivas apunta com mantenen els nivells de venda d’altres anys però reconeix que les temperatures tan elevades per l’època fan que la gent canviï d’hàbits i, per exemple, els fabricants de pijames n’hagin fabricat molts més de prims que de gruixuts. Pel que fa al Black Friday, assegura que cada cop la gent s’espera més a fer les compres.

Pel que fa al sector de les joguines, des de Ca La Madrona apunten que no creu que la campanya de Black Friday faci que la gent avanci les compres, almenys en el seu sector. Antònia Bonell és la responsable de Ca La Madrona.

Pel que fa a la compra de joguines, han notat que cada cop la compra de joguines acaba quan els infants són més petits.

Des de la botiga de joguines apunten que el petit comerç està passant per mal moment i que per sort ara s’han unit en l’entitat de Vilafranca Activa per intentar impulsar-ho però cal suport de les administracions.

Precisament Vilafranca Activa ha dut a terme aquesta setmana una roda de premsa per presentar part de la seva campanya de Nadal amb l’objectiu principal de promocionar el comerç de proximitat durant aquestes festes. El principal atractiu: treballar per tenir, un any més, la pista de gel.

Aquest dimecres al migdia els representants de l’Associació de comerciants i professionals Vilafranca Activa presentaven els actes que tenen previstos de cara a la campanya de Nadal.

Una de les grans incògnites era saber si es tornaria instal·lar la pista de gel a la Rambla de Sant Francesc, i més encara després que ahir la Generalitat anunciés noves restriccions a causa de la sequera.

Des de Vilafranca Activa han explicat que la pista de gel està pràcticament assegurada i, de fet, la volien anunciar en aqueta roda de premsa perquè ja ho tenen tot preparat, però amb les noves restriccions estan treballant per tal de poder usar aigua no potable per a fer la pista. A més, des de Vilafranca Activa asseguren que la pista és “sostenible“, ja que “consumeix cada hora el mateix que dos cotxes elèctrics”.

En el mateix sentit, Fèlix Hill remarcava que cal tenir clar el concepte que la pista no gasta aigua, sinó que n’utilitza. En total serien uns 29 metres cúbics d’aigua que es fan servir; però que en acabar es retorna a la xarxa d’aigua un 30% més d’aquest volum. El motiu són les humitats que genera la pista, i que s’acaben glaçant i fent créixer el volum d’aigua de la pista. La intenció de Vilafranca Activa és anunciar la decisió final la setmana que ve juntament amb la campanya de Nadal que presentarà l’Ajuntament. Fèlix Hill és un altre dels promotors de Vilafranca Activa.

La voluntat de Vilafranca Activa és que la pista pugui obrir com estava previst el 2 de desembre i per tant que durant la campanya de Nadal, fins el 2 de gener, sigui novament un atractiu per acostar-se a la capital de l’Alt Penedès durant aquestes festes.

En relació a la resta d’activitats, els representants de l’entitat explicaven que encara estan acabant de concretar algunes qüestions, però que com ja s’ha fet en aquests darrers anys es repartirà entre els associats una ponsètia amb una torreta de fusta reciclada que s’ha adquirit a través del conveni de col·laboració amb Entrem Grup Cooperatiu.

Finalment destacar que pel que fa a la campanya del Black Friday, Vilafranca Activa en col·laboració amb l’Espiga incentivarà les primeres compres que es realitzin aquest divendres a les botigues associades amb un regal que consistirà en un imant per la nevera en forma de tió de Nadal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: