Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Aquest diumenge es farà una actuació de millora forestal d’alzines a la Serreta

Aquest diumenge es farà una actuació de millora forestal d’alzines a la Serreta

El proper diumenge 26 de novembre es farà una actuació per a la millora forestal d’alzines a la Serreta, guiada pel Col·lectiu Ecologista Bosc Verd i amb el suport de l’ADF ‘La Carrerada’.

Durant la jornada, s’abonaran plançons d’alzina plantats en temporades anteriors i s’hi posarà encoixinat perquè puguin sobreviure millor en les condicions de sequera actuals. Les persones participants que ho vulguin també podran fer sahumeris mediterranis, uns farcellets d’herbes aromàtiques lligats amb corda de cànem per encendre i fer olor i purificar l’ambient. Es facilitaran indicacions per a identificar les plantes (sàlvia, espígol, romaní…) i cadascú podrà emportar-se a casa el sahumeri elaborat.

L’activitat forma part de la Setmana europea de Prevenció de Residus, per la qual cosa s’aprofitarà la caminada per recollir la brossa que es pugui trobar durant el recorregut. Així mateix, per a l’actuació forestal, es demana que, qui pugui, porti eines i guants.

L’activitat s’adreça a un públic familiar i és gratuïta. Quan finalitzi l’acte, hi haurà un petit refrigeri sense residus, amb pomes de Pontons, de la varietat Roqueta -autòctona del Penedès-, i fruits secs del Camp de Tarragona.

El lloc i hora de trobada serà al Camí de la Serreta (cruïlla Ronda de Mar amb c/ Mare Ràfols) a les 11 hores del diumenge 26 de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: