Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds descarreguen el primer 5d9f a Reus

La diada del Mercadal veu també la tercera td9fm dels vilafranquins, el 2d8sf i 4d9fp de la Colla Vella i la tripleta màgica de Jove de Tarragona i Capgrossos

Reus va acollir, com fa cada dos anys, aquest dissabte a la tarda la diada del Mercadal, que va veure quatre castells de gamma extra, dos descarregats pels Castellers de Vilafranca i dos carregats per la Colla Vella. Una diada que va deixar reptes pendents de cara al tram final de la temporada.

Els Castellers de Vilafranca van estrenar carta a la capital del Baix Camp, amb el primer 5d9f que es veu enguany a plaça descarregat. Van fer-ne una defensa titànica i gairebé ningú es pensava que el poguessin salvar, però ho van fer, amb suor i gairebé com un miracle, i el van celebrar de valent. El cinc va arribar després d’una td9fm també molt treballada (que ja feien després d’un intent desmuntat) i van decidir tancar la diada amb el 4d9f, sense tirar pilar de mèrit. El cap de colla Sisco Benet es mostrava satisfet per com havia anat la jornada

Els Verds portaven en cartera el 4d9sf però finalment van decidir esperar uns dies més per intentar-lo, possiblement per Tots Sants. Sisco Benet

La Colla Vella va sortir amb dos grans castells a la butxaca, però a mitges ja que només els van poder carregar. Van obrir rondes amb el 4d9fp, que ja patia de valent des de bon principi, i que va cedir quan el pilar es va quedar sol. En segona ronda, però, no van afluixar i van apostar per la bèstia indomable, el 2d8sf, que tot i pujar bé se’ls va acabar trencant a la sortida dels dosos. Els rosats van tancar també les rondes amb el 4d9f i el pd7f.

La Colla Jove i els Capgrossos de Mataró van sortir amb la tripleta màgica a la butxaca – 3 i 4d9f i 5d8- i sense cap caiguda, però prenent nota del que els queda per fer. I decepció seria la paraula amb la que es podria definir la diada dels Xiquets de Reus, que van començar amb un excel.lent 2d8f però van caure amb el 3d9f (que van deixar en intent) i les baixes per culpa de la caiguda els va hipotecar l’actuació, que van haver de cloure amb el 4d7 i el 4d7 amb agulla.

IMATGE: Castellers de Vilafranca

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: