Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El jove Gerard Ferret Colomer presenta un minuciós llibre sobre l’Ateneu Obrer Vilafranquí

És la culminació de tres anys de recerca que va començar quan, un cop va morir el seu avi, Ferret va trobar uns documents que parlaven de l’ateneu

La sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha acollit aquest dimarts al vespre la presentació del llibre del jove estudiant Gerard Ferret Colomer titulat ‘L’Ateneu Obrer Vilafranquí. Auge i espoli (1885-1972)’, una culminació de tres anys de recerca que va començar quan, un cop va morir el seu avi, Gerard Ferret va trobar uns documents que parlaven de l’Ateneu basat en anècdotes que recordava o que li havien explicat de petit. A partir d’aquí, va començar la feina tal com ell mateix explica.

L’historiador Ramon Arnabat, un dels encarregats de la presentació del llibre, apunta que és una obra ben especial. Ell la va supervisar com a president de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

El projecte abasta un període de 87 anys, els que van des de 1885, any fundacional de l’entitat, fins al 1972, quan una promotora immobiliària va decidir enderrocar-lo per bastir-hi un bloc de pisos on estava situat, a l’actual carrer Ateneu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: