Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern proposa l’increment de l’IPC per a les ordenances fiscals de Vilafranca

Així la proposta planteja mantenir el cost de la vida referenciat amb l’IPC del mes de setembre, que és el 3’5%.

Segons ha avançat l’alcalde, Francisco Romero, aquest és el punt de partida de la proposta d’Ordenances Fiscals que el govern socialista portarà a aprovació dimarts vinent.
L’IPC seria criteri general, però ampliant determinades bonificacions en temes d’habitatge o sostenibilitat.

Les ordenances contemplen els impostos i taxes municipals, però no inclouen preus públics de determinats equipaments com poden ser els esportius o els educatius, que tenen un marge més llarg per a la seva aprovació. Segons l’alcalde hi ha un compromís per treballar més endavant determinades bonificacions de preus públics en l’àmbit dels residus o assolir que cap nen es quedi fora de l’escola de música per motius econòmics.

Romero assenyala que l’augment del 3’5% suposarà un esforç per quadrar el pressupost.
A banda de les ordenances s’ha d’arovar també el preu de l’aigua. Aquest dimecres Agües Ter-llobregat anunciava que augmentarà de promig un 30% el cost de l’aigua als municipis que abasteix. En aquest cas l’alcalde ha recordat l’esforç que es fa des de Vilafranca per reduir pérdues, i el nivell de consum mitjà. Per tot plegat ha dit que la proposta no passa per un increment tant elevat i se situa al voltant del 5%.

Les ordenances es portaran a aprovació en el Ple del dimarts vinent i el govern, que es troba en minoria, ha d’assolir els acords suficients per aprovar-les com a mínim per majora simple.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: