Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Gelida aprova per unanimitat una moció fer arribar una queixa al Grup Ametller

La queixa és per les molèsties generades a l’hort de Can Piula.

En el ple d’aquest dimarts es va aprovar per unanimitat habilitar tots els instruments de què disposa l’Ajuntament per fer front al soroll continuat provocat pels generadors elèctrics utilitzats per extraure aigua.
La moció també proposa demanar a l’ACA un estudi sobre el control de l’ús de l’aigua a la zona i fer arribar una queixa formal al grup Ametller.
La moció la presentava el regidor no adscrit, que havia estat de la CUP, Quim Navales, a petició de la plataforma StopAgroparc.
Navales explicava que el passat estiu Ametller Origen va iniciar l’activitat a Gelida amb una nova explotació agrària, llogant uns terenys agrícoles, que ha aixecat queixes i denúncies per part dels veïns i d’entitats locals i del Penedès. Les alarmes es van disparar els sorolls generats per les fumigacions amb pesticides que es feien a tocar de zones urbanes i del riu Anoia i per l’ús desmesurat d’aigua, que va provocar una davallada crítica del cabal del riu.
A la part expositiva de l’acord del ple també es recull la preocupació pel futur del territori si finalment s’implantés l’Agroparc del grup Ametller Origen, amb les 330 hectàrees previstes, i una zona industrial de 23 hectàrees. Per primer cop el consistori es pronuncia de forma unànime donant suport a una moció promoguda per StopAgroparc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: