Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP aprova una moció per exigir a l’Estat que pagui els busos de reforç pel caos de Renfe

Aquest dijous s’ha celebrat ple ordinari al Consell Comarcal on s’ha debatut sobre la millora del trens, a través d’una moció proposada per ERC per la sobirania ferroviària i per la millora del servei

La moció va rebre el suport de tots els grups menys del PP. Un dels punts principals és l’exigència a l’Estat espanyol per tal que assumeixi via transferència pressupostària el cost dels busos de reforç per evitar la saturació del servei que s’ha vist desbordat per tot d’exusuaris de Renfe que han abandonat el tren davant el que el conseller Pere Sàbat ha qualificat de «servei fallit de la Renfe».
En el transcurs del debat el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, ha aprofitat també per anunciar la petició que ha fet perquè representants del Serveis de Transports de la Generalitat es reuneixin la setmana vinent amb el Consell d’alcaldes, de manera que es pugui fer arribar la preocupació de la comarcal per la situació actual.
D’altra banda també es va aprovar una modificació de crèdit de més de mig milió d’euros del Servei d’Ocupació de Catalunya per els plans d’ocupació a diversos municipis de l’Alt Penedès. I també es van aprovar les declaracions com a Bé Cultural d’Interès Local de l’Església
Parroquial de Sant Genís de Torrelles, la Rectoria Vella de Sant Quintí de Mediona i del Sindicat Agrícola i el Cementiri Municipal de Sant Joan de Mediona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: