Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les ADF afronten l’estiu amb intensitat fent actuacions i controls davant dels incendis

La calor, la sequera i l’augment de les activitats en zones boscoses i rurals posen en alerta a les ADF per prevenir els incendis forestals.

La sequera que portem acumulada ha accentuat encara més la prevenció, per aquest motiu, la coordinació entre bombers i les agrupacions de defensa forestal és clau.

El Ramon Torrents, que és el president de les federacions de les ADF de Catalunya, explica que les ADF es van crear sota l’objectiu de ser un una eina de suport als bombers professionals. A més, expressa que una de les particularitats és que la que hi forma part són del territori i que, per tant, tenen un coneixement elevat de les zones d’actuació i control.El protocol d’actuació en cas d’incendi es basa en el patrullatge constant i amb el treball en xarxa amb bombers i la resta d’ADF de la comarca.

Tanmateix, Torrents destaca la quantitat de voluntaris, que al conjunt de la federació Penedès-Garraf ronda als 600, a més dels 127 vehicles equipats que els permet actuar el més ràpid possible. A més, Torrents apunta que els programes actuals els permeten tenir un control exacte de les zones d’actuació i que els primers 7 minuts són claus per minimitzar la propagació dels incendis.

Un altre exercici de les ADF és fer un control de les basses de la comarca, Jordi Esteve, ADF de Font-Rubí, explica el pla de control dels diferents punts d’aigua en cas d’incendi. D’aquesta manera, doncs, el paper de les ADF és determinant per minimitzar el risc d’incendi. Ara bé, des de les agrupacions demanen més conscienciació.

L’Stella Veciana, que és voluntària, destaca la bona organització de les ADF, però lamenta que la ciutadania encara no té prou coneixement dels riscos que comporta fer segons quines activitats.

Amb tot això, les ADF demanen consciència a l’hora de fer activitats als boscos i en zones muntanyoses i posen en la xarxa de voluntaris que fan possible la prevenció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: