Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca refà i restaura els murals de la Processó Il·lustrada

L’any 2020 en una Festa Major del tot atípica es va impulsar una acció simbòlica de l’anomenada La irrepetible.

Es tracta de la Processó Il·lustrada organitzada a causa de la suspensió de la Festa Major de Vilafranca per la pandèmia de la COVID-19.

Passats tres anys l’Ajuntament ha fet un manteniment i restauració de tots els murals existents, s’han repintat els dos que havien desaparegut i se n’ha fet un de nou que il·lustra l’acompanyament musical de la festa.

23 artistes es van desplegar pels carrers seguint la processó de Sant Fèlix del dia 30 d’agost per representar tots els balls del seguici festiu i mantenir viu l’esperit de la festa.

Per tal que els murals tornin a lluir com el primer dia, ha calgut fer-los una neteja, repintar alguns fragments i fins i tot, refer una part de façana que s’havia malmès. Els dos murals que havien desaparegut, el dels Panderos i el dels Castellers de Vilafranca, han estat reubicats seguint l’ordre del seguici i s’han encarregat de pintar-los les mateixes artistes que ja els van fer per primer cop, les artistes vilafranquines Júlia Rios i la Nenén respectivament.

En els darrers dies, amb motiu d’unes obres de reforma d’un edifici del carrer de Sant Joan, ha desaparegut el mural del Xicots de Vilafranca i s’està a l’espera que es pugui refer en algun altre espai del mateix carrer, però per aquesta Festa Major no serà materialment possible fer-ho per qüestió de temps.

El projecte s’ha completat amb una pàgina web que conté les imatges de totes les obres, una fitxa amb informació de l’artista i de l’element que s’hi representa i el recorregut marcat als murals. Per accedir a aquesta web, es pot escanejar qualsevol dels codis QR que s’ha instal·lat al llarg del recorregut en cada mural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: