Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La diada de la Vigília permet complir objectius a Verds i Xicots

La diada castellera de la Vigília ha permès repetir la gesta de dos castells simultanis a mans dels Verds, i la recuperació del 4 de 8 dels Xicots.

La diada de la vigília de la Festa Major l’han protagonitzat els Xicots i els Castellers de Vilafranca que han començat a tirar els castells gairebé a les 3 de la tarda. I que ha tingut se’ns dubte com a destacat els dos castells de 9 simultanis que han fet en primer ronda. Una fita que els Verds ja havien assolit l’any 2001.

Gairebé a les 3 de la tarda els verds han tirant els 3 i 4 de 9 amb folre, dos castells que han pujat al mateix ritme, sòlids des del primer moment i s’han pogut carregar pràcticament a l’hora. La baixada ha estat també controlada en tot moment i les dues construccions s’han pogut descarregar sense complicacions. Un inici de diada que no podia ser millor.

Els Xicots per la seva banda han obert la actuació amb el 4 de 8, una construcció que no han pogut descarregar aquests darrers anys, la darrera havia estat el 2019. Després d’un primer peu desmuntat han tirat amunt una construcció que ha pujat amb certes tremolors però que han pogut defensar amb tranquil·litat i treballant-lo molt l’han pogut descarregar.

Un cop superats els reptes de la primera ronda, en segona els Verds han apostat per la torre de 8 amb folre, que ha tirat amunt a la primera i s’ha pogut completar sense més complicacions. Ràpida, sòlida i amb amb la midada posada en una possible torre de 9 amb folre i manilles si calgués demà.

Els Xicots per la seva banda han apostat per el 9 de 7 amb un sol enxaneta en segona ronda. Un castell que els de la camisa vermella només han completat en dues ocasions, l’any 2017. Un castell que ha tirat amunt a la primera, amb calma i una mica estirat. Finalment la construcció, després que l’enxaneta hagi carregat dues de les estructures, ha acabat cedint quan el desmotaven. Intent doncs de 9 de 7 dels Xicots.

Després de la ràpida segona ronda, la tercera s’engegava amb el 4 de 8 amb agulla dels Verds. Un castell amb bones mides que ha tirat amunt a la primera i amb celeritat s’ha pogut descarregar sense gaire complicacions.

En el torn de repetició, els Xicots han apostat per el 5 de 7, que han hagut de treballar a la part alta del castell per poder-lo descarregar. El desè d’aquesta temporada.

Els Xicots en la quarta ronda per completar els seus tres castells tiraven endavant el 7 de 7, un castell que completaven amb tranquil·litat i que els permetia tancar la seva millor actuació d’aquesta temporada.

Pel que fa als pilars, els Castellers de Vilafranca tancaven la diada de la vigília de Sant Fèlix amb 3 pilars de 5 i 2 de 4; mentre que els Xicots ho feien amb el vano al pilar de 5

En acabar el cap de colla dels Verds, Sisco Benet, ers mostrava satisfet de la diada i convençut que demà per Sant Fèlix hi hauria una excel·lent diada recollint la bona feina feta avui.

També la cap de colla dels Xicots, Tamara González acabava satisfeta de la diada de la vigília que els havia permès recuperar el 4 de 8.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: