Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
ERC insta al govern local a incrementar mesures per protegir la ciutadania de la calor

ERC insta al govern local a incrementar mesures per protegir la ciutadania de la calor

Reclamen l’accés gratuït a les piscines municipals, ampliar els refugis climàtics i l’obertura de patis de les escoles ombrejats, entre d’altres

Davant les altes temperatures, el grup municipal d’ERC-100xCent Vilafranca ha demanat al govern municipal del PSC que actuï i incrementi mesures amb celeritat i rapidesa per alleugerir i pal·liar els efectes de la calor a la ciutadania de Vilafranca, principalment a les persones més vulnerables, com gent gran i infants.

En aquesta línia, ha reclamat l’accés gratuït a les piscines municipals, com ja estan fent molts municipis de la comarca. Segons els republicans, ja hi ha molts dies de calor extrema i, a hores d’ara, no s’han activat més mesures per protegir la ciutadania d’aquestes altes temperatures i oferir un major confort als vilafranquins i vilafranquines i lamenten, diuen, la poca celeritat del govern socialista i els hi ha reclamat que hi posin solució.

També han demanat que s’ampliïn els horaris dels cinc refugis climàtics actuals, ja que asseguren que, només dos d’ells, els Casals Municipals de Gent Gran del Tívoli i de l’Espirall, estan oberts també els caps de setmana; i que se n’obrin de nous, dirigits especialment a un públic més familiar per poder donar cabuda també a infants i joves.

D’altra banda, ERC – 100perCent Vilafranca també han proposat algunes de les accions que van demanar al govern a principi d’estiu, com l’obertura de patis de les escoles ombrejats i la instal·lació de tendals en alguns parcs.

Al mateix temps denuncien que al ple del passat mes de juliol van fer una bateria de preguntes al govern socialista vinculades a accions sobre efectes del canvi climàtic i que encara no han rebut resposta.

Imatge: fotografia d’arxiu d’ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: