Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els casals d’estiu finalitzen la programació d’agost amb bones sensacions

Aquest divendres acaben els casals i campus d’estiu que han allargat la seva activitat durant el mes d’agost.

L’estiu és una època plena d’activitat extraescolar i d’esbarjo, ara bé, molts casals d’estiu finalitzen la seva programació el mes de juliol. Tot i això, des de ja fa uns anys, algunes entitats i casals de la vila opten per allargar el calendari durant el mes d’agost per facilitar l’organització familiar i tenir la possibilitat de deixar els fills ocupats mentre els pares treballen.

Alguns exemples són l’Escola Estalella i Graells, que just acaba el casal aquest divendres, o el campus d’estiu de Robòtix Penedès.

Pel que fa a l’Escola Estalella i Graells, ja fa una colla d’anys que allarguen el casal d’estiu part del mes d’agost. El seu director, Ernesto Ginebra, explica que la idea de prolongar el casal va sorgir arran de la petció que van fer diverses famílies. Tanmateix, Ginebra posa especial èmfasi en el servei que ofereixen, adreçat, especialment, a les famílies amb infants.

Una de les mares que porta als seus fills al casal per motius d’organització familiar és l’Elena Saavedra, que agraeix l’activitat durant el mes d’agost per no dependre sempre del suport dels avis, explica.

La programació del Casal, que està coordinada juntament amb el Consell Esportiu de l’Alt Penedès, no es modifica respecte al mes de juliol. El que sí que canvia és el nombre d’infants que, segons Ginebra, és una quarta part en comparació al mes anterior.

Des de l’Steam Summer, de Robòtix Penedès, el seu responsable Carles José, expressa que ja fa sis anys que allarguen el campus el mes d’agost i, fins i tot, setembre. Ara bé, aquest any hi han hagut d’escurçar el calendari d’activitats i finalitzar el casal també aquest divdnres, ja que els infants comencen abans les escoles i els equipaments no estan disponibles durant tant de temps.

José també destaca la facilitat que posen a les famílies, pel fet que entenen que molts pares treballes i que necessiten un suport per compaginar-s’ho. D’altra banda, expressa que l’escaleta de les activitats continua sent la mateixa que la del mes de juliol, però que hi ha petites variacions, ja que s’adapten a les condicions dels infants.

Amb tot això, els casals i campus d’estiu acaben les activitats del mes d’agost amb bones sensacions, mentre que les famílies agraeixen la tasca i les facilitats dels organitzadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: