Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Capta de la Festa Major posa a la venda 1.350 programes amb dos relats literaris com a regal

El regal d’aquest any, que porta per títol “1408-2023”, és la unió de dues històries en un sol llibre

Avui dijous a dos quarts de deu del matí ha començat aquí a la plaça de la Vila la capta de la festa major de Vilafranca, que, com ja és tradició posa a la venda el programa, l’estampa i el regal, que enguany és ben literari.

Aquest dijous i divendres els administradors i administradores de la festa major, acompanyats per un bon comitè, han començat a vendre el programa de la festa major que, com és habitual, va acompanyat de l’estampa i del regal. La capta, com sempre, ha començat amb l’encesa de cinc coets i el toc de gralles.

El programa, inspirat en els picapedrers medievals, ha estat elaborat pel dissenyador vilafranquí Daniel Jané Sors i és el resultat d’un procés creatiu, acompanyat d’un extens treball de documentació, que el que vol és capbussar-se en els orígens de Vilafranca i les marques dels picapedrers. El regal d’aquest any, que porta per títol “1408-2023”, és la unió de dues històries en un sol llibre. I és que són dos relats genuïns que transcorren en dos períodes històrics diferents: l’època medieval i la contemporània.

Presentades en sis fascicles, les dues històries comparteixen escenari: els carrers del nucli antic de Vilafranca, i estan escrites per l’historiador Pep Bosch i el periodista Oliver Mancebo.

Per la seva banda, els administradors recorden que la venda del programa serveix per finançar bona part de la festa. A més del programa i el regal, el paquet es completa amb l’estampa de Sant Fèlix, elaborada per l’artista floral Foix Cervera Esteve, i que ha generat força polèmica en mostrar un Sant Fèlix amb banyador de vacances a Menorca.

Preguntat per la polèmica sobre l’estampa i sobre quina es trobarà la gent a Ofici del dia 30 i al fulletó dels Goigs, Oriol Bertran no ha volgut entrar en detalls.

Com ja és tradició, hi ha gent que compra el programa cada any i el guarda a mode de record i documentació sobre la festa

El preu del programa és de 35 euros, més la voluntat, i es pot adquirir a la parada que els administradors i administradores munten cada dia a la plaça de la Vila. A més de comprar-lo a la parada de la plaça de la Vila, el programa també es pot adquirir avui i demà divendres a les parades que munten als diferents barris dinamitzades pels balls de la festa major.

Així, durant les tardes dels dies 17 i 18 d’agost, hi haurà parades als diferents barris de Vilafranca, amb activitats i presència dels diferents balls.

Dijous 17 d’agost, de 18h a 20.30h

-Barri de l’Espirall, a la plaça Doctor Bonet.

Balls: Nans i Gitanes.

-Barri de la Barceloneta, al carrer Barba i Roca.

Balls: Figuetaires, Capgrossos i Cotonines.

Activitat: Taller infantil.

-Barri de les Clotes, al carrer Torrelles de Foix.

Balls: El Drac, Ball d’en Serrallonga i Panderetes.

Activitat: Berenar per a les persones assistents.

-Barri de la Girada, a la rambla de la Girada

Balls: Pastorets, Panderos i l’Àliga.

-Barri del Centre, a la plaça de la Vila

Balls: Ball Pla i Gegants petits.

Divendres 18 d’agost, de 18h a 20.30h

-Barri de Sant Julià, a la plaça de la Sardana.

Balls: El Drac i Nans.

Activitat: Taller de xapes i berenar popular amb fruita.

-Barri del Molí d’en Rovira, a la plaça Vilanova.

Balls: L’Àliga, Bastoners i Falcons.

Activitat: Taller infantil i berenar popular.

-Barri del Poble Nou, al parc del Tívoli:

Balls: Capgrossos i Cercolets

Activitat: Taller de pintar cares i altres dibuixos a càrrec de l’AEiG Pere II i Santa Maria de Foix.

-Barri del Centre, a la plaça de la Vila

Balls: Gegants petits i Cotonines.

Activitat: Taller infantil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: