Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca inicia una campanya de neteja extraordinària adaptada a la sequera

La manca de pluges i les altes temperatures actuals, juntament amb l’aplicació del decret de sequera dels darrers mesos, comporten la necessitat de minimitzar riscos amb una actuació extraordinària

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha iniciat aquesta setmana la campanya de neteja de la via pública, adaptada a la situació d’excepcionalitat per sequera i que comporta restriccions d’aigua en els usos urbans. Les altes temperatures d’aquests mesos d’estiu, juntament amb la manca de pluges i les limitacions de l’ús d’aigua dels darrers mesos, incrementen el risc de patir molèsties per males olors i augment de plagues. Per això, l’Ajuntament de Vilafranca ha decidit reforçar la neteja de la via pública, activant el servei d’aigua d’estiu, fent un ús de l‘aigua molt limitat i reduint la quantitat d’aigua utilitzada.

Es reforçarà el servei amb la neteja de voreres dels carrers principals, els eixos comercials, l’illa de vianants del Centre i altres punts de necessitat, com l’entorn de contenidors de recollida de brossa. La neteja es realitzarà durant tot l’horari del servei de neteja viària de matí, entre les 6 i les 12,30h.

Neteja de contenidors

La manca de pluges i les altes temperatures actuals, juntament amb l’aplicació del decret de sequera dels darrers mesos, comporten la necessitat de minimitzar riscos amb una actuació extraordinària de neteja de contenidors i el seu entorn. L’Ajuntament de Vilafranca ha autoritzat la Mancomunitat Penedès Garraf a la realització de la campanya que ha començat aquest mes de juliol i que s’allargarà en les properes setmanes per completar la neteja de totes les bateries de contenidors de la vila, especialment els de brossa orgànica que es retiren per a manteniment, durant el qual s’hi col·loca un contenidor provisional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: