Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Vilafranca activa el protocol d’onada de calor davant les elevades temperatures

L’Ajuntament de Vilafranca activa el protocol d’onada de calor davant les elevades temperatures

l’Ajuntament fa sobretot una crida a l’autoprotecció sobretot als col·lectius de la gent gran i de les persones amb salut delicada.

En previsió temperatures molt elevades a partir de demà dimarts, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha activat el protocol d’onada de calor fins a nou avís sobretot per protegir els col·lectius més vulnerables, un dels quals i molt important és el de la gent gran.

L’Ajuntament aplica el protocol d’acord amb els avisos que han emès avui tant el Procicat com el Meteocat segons els quals a les comarques del Prelitoral com l’Alt Penedès demà dimarts es pot arribar a temperatures de fins a 40º.

El protocol preveu activar campanyes informatives adreçades a la població i establir “refugis climàtics” amb una temperatura confortable i amb punts d’hidratació. Aquests refugis són els dos Casals Municipals de Gent Gran, el del Tívoli i el de l’Espirall, l’Escorxador, la Biblioteca Torras i Bages i s’hi ha afegit enguany l’edifici de la Creu Roja. En aquest sentit, els dos Casals de Gent Gran, el del Tívoli (c/ Parlament, 14) i el de l’Espirall (c/ Gelida, 15), l’horari d’obertura els dies laborables serà l’habitual: de 10 a 13h i 15 a 20h. En cas que l’onada de calor s’allargués també obririen els dissabtes i diumenges de 10 a 13h i de 16 a 20h.

La biblioteca Torras i Bages i l’Escorxador estan disponibles durant l’horari d’obertura habitual. La biblioteca de dilluns a divendres de 15 a 20h i divendres de 10 a 14h. L’Escorxador està obert de dilluns a divendres de 9 a 14h i de 16.30 a 20.30h, el mes d’agost de 16.30 a 20.30h, excepte del 28 d’agost al 9 de setembre que tancarà per vacances.

Finalment, les dependències de la Creu Roja, al carrer Eugeni d’Ors, 22, obriran portes de dilluns a divendres d’11.30 a 14.30h.

L’Ajuntament de Vilafranca recorda que a banda dels edificis climatitzats existeixen diversos espais a l’aire lliure que poden actuar de refugis climàtics naturals. És el cas dels parcs Tívoli (Poble Nou), Sant Julià, la Pelegrina (Espirall), de la Pau (la Girada) o les rambles de la Girada i de Nostra Senyora (Centre). Aquests espais disposen d’arbrat abundant, bancs per seure i fonts per fer-hi una estada confortable.

A banda de donar a conèixer aquets espais l’Ajuntament fa sobretot una crida a l’autoprotecció sobretot als col·lectius de la gent gran i de les persones amb salut delicada. Cal beure aigua en abundància, posar-se gorra, passar per l’ombra, evitar esforços en hores de màxima insolació, tancar les persianes de casa durant el dia i sortir a les hores de menys sol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: