Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Impulsem el Penedès entra a formar part del govern de la Diputació de Barcelona

Desmarcant-se de Junts, l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, han votat a favor de la socialista Lluïsa Moret en el ple de constitució de la Diputació

Desmarcant-se de Junts, l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, han votat a favor de la socialista Lluïsa Moret en el ple de constitució de la Diputació celebrat aquest dijous al migdia. D’aquesta manera passen a formar part del govern com a responsables de l’Àrea d’Infraestructures. L’alcalde de Torrelles de Foix assumirà el càrrec de president d’aquesta àrea i l’alcalde d’Igualada serà vicepresident de l’ens.

El ple s’ha celebrat al Paranimf de l’Escola Industrial i s’ha pogut seguir en directe a través de La Xarxa, amb la producció tècnica de Penedès TV. L’acte s’ha iniciat amb la constitució de la mesa d’edat, on Sergi Vallès també ha tingut el seu protagonisme ja que, en ser el més jove dels 51 diputats, ha estat el vocal de la mesa, presidida per la també penedesenca Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes.
Amb els vots dels dos diputats d’Impulsem el Penedès, sumats als dels socialistes, els comuns i el diputat de Tot per Terrassa, el PSC s’ha assegurat ja abans de la celebració del ple el suport perquè Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, hagi estat escollida presidenta de la Diputació. Ha estat en segona volta, ja que Moret tenia garantits 25 vots, un vot menys dels 26 que marca la majoria absoluta. Junts i ERC han obtingut 10 vots cadascun i el PP quatre ja que finalment el partit ha presentat candidat i s’han votat a sí mateixos.

La decisió d’Impulsem el Penedès d’entrar al govern de la Diputació de Barcelona, amb un acord amb el PSC, comuns i Tot per Terrassa, ha arribat després de setmanes de negociació durant les quals les mirades estaven ja posades als dos diputats independents de Junts, els alcaldes de Torrelles de Foix i d’Igualada, Sergi Vallès i Marc Castells, que han anunciat a última hora que finalment es desmarcaven de Junts i votaven a favor de l’alcaldessa de Sant Boi, la socialista Lluïsa Moret.

Tal com hem avançat Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca a primera hora d’aquest dijous al matí, la petició d’alguns alcaldesses i alcaldesses, anomenada “Acord de Sant Quintí de Mediona”, ha estat signada pels batlles de Puigdàlber, Font-Rubí, Sant Quintí de Mediona, Montmaneu, Santa Fe del Penedès, La Torre de Claramunt, La Llacuna, Cabrera d’Anoia, Veciana, Cubelles, Sant Pere Sallavinera, Canyelles, Castellví de la Marca, Olèrdola, Calonge de Segarra, Avinyonet, Torrelles de Foix i Igualada.

Aquest acord a la Diputació comporta un programa d’inversions estratègiques i importants per les 3 comarques de la vegueria Penedès per aquest mandat 2023-2027, tant als ajuntaments, a les mancomunitats i als consells comarcals del territori.

Tot i no voler encara entrar en detalls, el que sí que han avançat des d’Impulsem el Penedès és que aquestes inversions permetran desenvolupar projectes d’equilibri territorial, de desenvolupament econòmic i turístic, de projectes d’àmbit social, de reptes vinculats al canvi climàtic i infraestructures per a l’estalvi d’aigua, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: