Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds deixen en carregada la torre de nou amb folre i manilles a Mataró

La torre ha pujat bé fins a la carregada però després s’ha començat a desfigurar per la part alta i la canalla també ha baixat de forma massa precipitada, fent que no la poguessin salvar

Els Castellers de Vilafranca han actuat aquest dissabte a la tarda a la diada de les Santes de Mataró, en una jornada que tradicionalment es feia diumenge al matí però que ha canviat per no coincidir amb les eleccions generals de diumenge. Els verds han actuat al costat dels Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró. Totes tres colles anaven amb uns objectius de màxims.

Torre de nou carregada dels Castellers de Vilafranca
Els Castellers de Vilafranca tenien clar que volien descarregar la torre de nou amb folre i manilles que la setmana passada a Altafulla els havia quedat en intent desmuntat. En aquesta ocasió a Mataró ha arribat després d’un altre tres de nou amb folre de postal (que, de nou, mira cap a un tres de deu amb folre i manilles claríssim). La torre, així, en segona ronda, ha pujat molt bé fins a la carregada però, un cop feta l’aleta, s’ha començat a desfigurar per la part alta i la canalla ha baixat de forma massa precipitada, fent que el castell es convertís en insalvable. Torre de nou amb folre i manilles carregada, doncs, a la butxaca, però sense satisfacció de la colla. En tercera ronda, els vilafranquins han apostat per un treballat quatre de nou amb folre i en la ronda de pilars tot apuntava al pilar de vuit amb folre i manilles però, finalment, en els últims segons han canviat d’opinió i han completat el de set amb folre

També torre de nou carregada dels Minyons

Els Minyons de Terrassa actuaven a Mataró abans de les vacances d’estiu i volien repetir l’actuació de la seva festa major o sigui, tres i quatre de nou amb folre i dos de nou amb folre i manilles. El seu primer castell a Mataró ha estat el quatre de nou amb folre, el segon de l’any, que també mira clarament a un possible quatre de deu amb folre i manilles de cara a final de temporada. En segona ronda els Minyons també han apostat per la torre de nou amb folre i manilles, que ja havien descarregat aquesta temporada, però tampoc han pogut completar perquè, un cop carregada, quan la canalla era a l’alçada de les manilles per baixar, la torre s’ha ensorrat. Nou entrebanc, doncs, amb la torre de nou a la plaça Santa Anna. En tercera ronda, els malves han completat un bon tres de nou amb folre. Per acabar, pilar de sis descarregat.

Capgrossos eufòrics
Els Capgrossos de Mataró, a casa, han estat els primers a actuar i han obert ronda amb un tres de nou que han completat a la perfecció, en aquest cas el segon de la temporada. I, en segona ronda, els Capgrossos han estrenat el quatre de nou amb folre després de no descarregar-lo des de la diada de Tots Sants del 2019. En tercera ronda els de Mataró encara han volgut fer un pas més i, després de dos peus desmuntats, han tirat amunt la torre de nou, però ja ha pujat amb molt males mides i han tirat avall quan amb setens col.locats i quan l’enxaneta anava tot just a començar a pujar. Finalment els Capgrossos han completat la torre de vuit amb folre i han acabat estrenant el pilar de sis amb eufòria maratonina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: