Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Catarres, el Pony Pisador i Ginestà, a la festa major de Vilafranca

La més típica presenta un cartell que compta amb una trentena d’actuacions musicals i en uns dies presentaran un altre grup

Els administradors i les administradores de la Festa Major de Vilafranca 2023 Anna Benach, Laura Cabezas, Oriol Bertran, Laura Bages i Jacques Planas han presentat, aquest dimecres al vespre en un acte obert a tothom a El Cigró Bar, el cartell musical de la propera celebració. La programació d’enguany, patrocinada per Estrella Damm, compta amb una trentena d’actuacions musicals d’estils i gèneres variats.

El quintet confessa que un dels seus objectius és que “cada dia tingui propostes ben diverses dirigides a diferents perfils de públic”. D’aquesta manera, “tothom podrà escollir el concert que s’adapti més al seu gust i estil musical”. Els administradors i les administradores han explicat que “tots els concerts (excepte l’empalmada del dia 29) es faran al centre del municipi”. A més, han recalcat que “són gratuïts, populars i de lliure accés”.

Programació musical diversa i per a tots els públics

El primer dia de concerts serà el dilluns 28 d’agost. A la Rambla de Sant Francesc, a dos quarts de dotze de la nit, hi actuarà ZeBrass, una marching band de Vilanova i la Geltrú nascuda l’any 2012 que es caracteritza per acostar als carrers i escenaris ritmes originals jamaicans, com el reggae i l’ska, passats pel peculiar filtre de brass band. A partir de la una de la matinada, també a la Rambla de Sant Francesc, hi tocaran The Aguateques, una banda de versions vilanovina, amb nou músics damunt de l’escenari, que compta amb un ampli repertori en format “popurrí”: des del pop i disco dels anys 70 fins a l’electro-latino actual, passant per l’ska, el rock, el funk i la rumba, entre d’altres.
El mateix dilluns 28, tal com va anunciar el quintet la setmana passada, a l’Espai Nostra Senyora hi actuaran dos grups locals: a dos quarts d’onze serà el torn del duet Aina i Joan i, a dos quarts d’una, ho farà la banda de rock Serak.

La nit del dimarts 29 d’agost, a un quart d’una de matinada, a l’escenari de la Rambla de Sant Francesc s’hi farà un concert dels Figa Flawas, un grup de música en català originari de Valls creat l’estiu del 2020. Combina essencialment el pop amb incursions en gèneres urbans i llatins com ara el reggaeton i el R&B contemporani. Format per Pep Velasco i Xavier Cartanyà, durant l’inici de la dècada del 2020 es va consolidar com un dels grups emergents amb més projecció del panorama musical urbà català, fet que els va merèixer el premi Sona9 del 2022. També a un quart d’una de la matinada, però en aquest cas a la Plaça de la Vila, hi haurà el concert de l’Orquestra Swing Latino. És una orquestra nascuda fa 40 anys a Manresa i està formada per 11 components. A dos quarts de dues, a la Rambla de Sant Francesc, serà el torn d’Els Catarres, un grup de música català d’estil pop-folk format per l’Èric Vergés, el Jan Riera i la Roser Cruells. Amb la cançó Jenifer van saltar a la fama l’estiu de 2011 i, des d’aleshores, no han parat d’acumular èxits i reconeixements. A la Zona Esportiva, s’hi farà l’empalmada organitzada per La Nit Vilafranca. Hi haurà servei de bus llançadora d’anada i tornada, fins a les sis de la matinada. Hi punxaran el Dj Jonathan Gómez, el Dj Derus i el Dj Luma.

El mateix 29 d’agost, tal com ja van explicar en roda de premsa, l’Espai Nostra Senyora acollirà la Mostra d’Espectacles de Carrer al vespre i el concert de Jade a partir de dos quarts d’una de la matinada.

La nit del dimecres 30 d’agost, dia de Sant Fèlix, a dos quarts d’una la Rambla de Sant Francesc acollirà l’espectacle Hola Raffaella, un homenatge als grans èxits i coreografies de l’artista Raffaella Carrà, que va marcar a més d’una generació. La mateixa Rambla de Sant Francesc, a partir de les dues de la matinada, s’omplirà de música dels 80s amb Los 80 Principales. També la mateixa nit del dia 30, a partir de dos quarts d’una, es farà el clàssic Ball de Gralles Vuitcentista a la Plaça de Sant Joan i, a partir d’un quart de tres, el Ball de Gralles es traslladarà a la Plaça de la Vila.
A l’Espai Nostra Senyora, a les sis de la tarda s’hi ballaran sardanes amb la Cobla Cossetània, a les nou del vespre hi actuarà l’humorista cunitenc Guillem Estadella i a dos quarts d’una els vilafranquins Koren.

El dijous 31 d’agost, a dos quarts d’una de la matinada, la Rambla de Sant Francesc acollirà el concert de Habla de mí en presente, una banda de techno- rumba creada l’any 2012 a Berlín. També a la Rambla, a partir dels dues, hi haurà el concert de Roba Estesa, una banda musical transfeminista nascuda el 2011 al Camp de Tarragona.
A l’Espai Nostra Senyora hi actuarà el duet local Louisiana a dos quarts de set del vespre, a dos quarts d’onze serà el torn de Joan Miquel Oliver i, a partir de dos quarts d’una, hi haurà un concert de Mazoni.

El divendres 1 de setembre es farà el primer dels dos concerts vermut a la Plaça de Sant Joan. Serà la una del migdia amb l’espectacle Dos Pardalets amb Carles Belda i Marc Serrats, dos músics habituals del circuit folk de casa nostra. El mateix divendres, a dos quarts de dotze de la nit, la Rambla de Sant Francesc acollirà un concert de Ginestà, un grup de música format pels germans Júlia i Pau Serrasolsas, del barri de Sant Andreu de Palomar de Barcelona. Coneguts per temes com L’Eva i la Jana o Estimar-te com la terra, les seves cançons barregen estils de música pop, sons experimentals i folk. El Parc del Tívoli acollirà dues sessions de DJs: a dos quarts d’una hi haurà Lo Puto Cat i, a partir de les dues, el vilafranquí Dj Rivas.

A l’Espai Nostra Senyora, a dos quarts d’una de la matinada, hi haurà un tribut a Frank Sinatra de la mà d’Agustí Burriel.

El darrer dia de concerts de Festa Major serà el dissabte 2 de setembre. El segon concert vermut, que també es farà a la Plaça de Sant Joan a partir de la una del migdia, anirà a càrrec dels Filibusters, un grup de folk de Vilafranca. A les set del vespre, hi haurà un concert familiar d’El Pot Petit a la Rambla de Sant Francesc, mentre que a la Plaça de Jaume I, també a partir de les set, s’hi farà la cantada d’havaneres a càrrec de Els Pescadors de l’Escala i el grup Xató. El dissabte 2 de setembre a la nit, a partir de les onze, la Rambla de Sant Francesc acollirà un concert de l’Orquestra La Chatta que passarà el relleu, a partir de la una, al Dj Marc Castells. A la Plaça de Jaume I, a dos quarts d’una, hi actuarà el grup de música folk i tradicional barceloní El Pony Pisador. A la mateixa Plaça de Jaume I, a partir de les dues, hi punxaran els Djs penedesencs La Cara B.

A l’Espai Nostra Senyora, a les sis de la tarda hi ha programat un dels espectacles del Rodaplaces, a dos quarts d’onze hi actuarà la companyia de dansa S.E.M.P.R.E i, a partir de dos quarts d’una, clouran els vilafranquins Tiramisuuu’s.

Els administradors i les administradores han explicat, a més, que d’aquí a uns dies donaran a conèixer el nom d’un darrer grup que s’afegirà a l’extens cartell musical. Han recordat que, “més enllà dels espectacles i concerts, a l’Espai Nostra Senyora hi haurà una zona amb taules i cadires, es podran degustar productes Freixenet i propostes gastronòmiques de food trucks”. Tot plegat, han explicat, per una Festa Major que (com diu el lema d’enguany): “serà màgica”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: